hits

FORSIDEN KONTAKT BESTILL HEADER PHOTOSHOP


HJEMMELAGET KNEKKEBRØD - LAVKARBO


Da var nok en oppskrift i anmarsj. Denne gangen har jeg prøvd meg på en lavkarboversjon av knekkebrød. Jeg har laget hjemmelagde knekkebrød før som dere kan finne oppskrift på HER, men de var altså ikke lavkarbo (men likevel sunne). Jeg liker å ha litt alternativer til de små måltidene som frokost og lunsj. Man kan fort bli lei hvis man ikke spiser noe annet enn tyrkisk yoghurt, hehe. Håper denne oppskriften kan falle i smak hos flere enn bare meg. Jeg ble i hvert fall veldig fornøyd med resultatet, og kommer definitivt til å lage de igjen.

Slik gjør du:

1. La linfrøene trekke i vannet og eggehvitene over natta eller et par timer +.

Mens du venter på linfrøene:

2. Ha nøttene i en blender eller foodprosessor og knus i foretrukne biter (jeg malte de neste helt opp). 3. Gjør tilsvarende med gresskarkjernene. (Jeg ville ha disse i litt større biter, derfor tok jeg de ikke sammen med nøttene. Hvis du er glad i store frø, kan du hoppe over dette trinnet.) 4. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle, slik at det er klart til linfrøene er ferdige.

Til slutt:

5. Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller med håndmikser. 6. Hell massen over på en bakepapirkledt stekeplate. 7. Bruk slikkepott og fordel massen jevnt over hele platen. 8. Skjær opp massen i passelige biter før du setter den inn i ovnen. 9. Stekes i 60 minutter på 150 grader, deretter 30 minutter på 100 grader varmluft. 10. Kjøl ned knekkebrødene og knekk de fra hverandre. 11. Nyt!



Nå sitter jeg nok en gang i sofaen på Hånes. Besøket fra Trondheim kom i går, så jeg vil jo rekke å være mest mulig med de. Ungene er nettopp lagt, så nå sitter mor og døtre igjen i stua. Jeg vil bare ønske dere en fin kveld videre, før jeg stenger datalokket for kvelden :)

Er det noen andre oppskrifter dere kanskje kunne tenkt dere?

- ANNIKA <3

Meld dere på ukens blogg HER.

18 kommentarer

Karina Larsen

13.07.2016 kl.19:53

Så deilig! Ser virkelig godt ut :) Takk for oppskrift <3

ANNIKA

14.07.2016 kl.00:01

Karina Larsen: Anbefaler å prøve ut :D Bare hyggelig <3

Hege Kristin

13.07.2016 kl.20:45

det så kjempegodt ut! :D

ANNIKA

14.07.2016 kl.00:01

Hege Kristin: De ble absolutt vellykket! :D

Henriette Celin

13.07.2016 kl.22:05

Så herlig! hjemmelaget er alltid best (:

ANNIKA

14.07.2016 kl.00:01

Henriette Celin: Helt enig! :)

Kathrine Skaug

14.07.2016 kl.00:04

Dette så kjempegodt ut! :D må testes :)

ANNIKA

14.07.2016 kl.00:08

Kathrine Skaug: Gjør det :D

Turid Strømfors

14.07.2016 kl.01:42

Disse så kjempe gode ut :D Pleier selv å lage sportksnekkebrød, men begynner å bli noen måneder siden sist nå plutselig.. Du er flink :)

ANNIKA

14.07.2016 kl.13:54

Turid: Det var veldig gode også :D Ja, det er litt tiltak å sette i gang og lage selv. Spesielt siden knekkebrød er så billig på butikken også :P Men det blir i hvert fall godt :D

SiljesWorld

14.07.2016 kl.05:33

Wow! Dette så utrolig godt ut :D Tusen takk for at du delte oppskrift :D Ha en riktig torsdag :D <3

ANNIKA

14.07.2016 kl.13:55

SiljesWorld: Anbefaler å teste de ut! :D Det er bare hyggelig :)) Ha en fin dag du og :D <3

Karina

18.07.2016 kl.21:02

Kjøper de i butikken jeg, men kunne godt tenkt meg å lage disse selv da de så utrolig gode ut :) Hvor mange gram karbo er det pr.100g? Går på strikt lavkarbo :)

ANNIKA

18.07.2016 kl.22:25

Hvilke butikker kjøper du lavkarbo knekkebrød? :) Jeg syns selv de ble veldig gode, og mamma spiser de som snacks, hehe :) Jeg har dessverre ikke regnet på det, men alle ingrediensene jeg har brukt holder under 5 gram per 100, så da skal det gjelde det ferdige knekkebrødet også :D

Karina

18.07.2016 kl.23:04

Takk for svar :) Jeg har kjøpt på Coop obs og Extra. Finner de i hylla sammen med glutenfri-maten :)

Da skal denne prøves når jeg går over på moderat om noen kg :D

ANNIKA

18.07.2016 kl.23:14

Karina: Da skal jeg kikke der hvis jeg blir litt giddalaus eller har dårlig tid :D Ikke alltid man har tid til å vente halvannen time på knekkebrød, hehe :) Gjerne si hva du syns om de når du skal prøve :D

Karina

18.07.2016 kl.23:34

De er ganske gode og inneholder ca. 1kh pr. knekkebrød og kjekke å ha i reserve ja :)

Det skal jeg gjøre ;)

ANNIKA

19.07.2016 kl.00:43

Takk for tips :D

Skriv en ny kommentar