hits

FORSIDEN KONTAKT BESTILL HEADER PHOTOSHOP


Annonser

UKEN SOM GIKK..

Ukens høydepunkt: Det må være tirsdagen altså. Kvelden startet allerede klokken fire hos Marthe, og det stemningen gikk oppover fra første sekund. Det var sjømat, jentene, øl, musikk, dans og ja. You name it. En komplett kveld! Jeg håper virkelig på flere slike. Lånte noen bilder av Marthe for anledningen.

Ukens nedtur: Jeg vet det har vært mye snakk om EM, men jeg må bare nevne det én gang til. Frankrike mot Island gikk ikke helt etter planen for å si det sånn. Island vant i hvert fall andre omgang, og de blir garantert mottatt som helter hjemme. Men 5-2 satte dessverre en stopper for eventyret.

Ukens tips/DIY: Utnytt veggplassen på kjøkkenet.

Ukens gullkorn: Alle jentene satt ute på verandaen og snakket om frukt da antar jeg. Jeg kan ikke huske at det var det vi snakket om, men siden dette gullkornet kom ut av Selini, så må jeg jo anta det.

Selini: I'm an appelsinegirl (på engelsk).
Alle jentene: Ser på hverandre og lurer på om Selini tullet.
5 min. seinere..
Selini: Orange heter det!

Ukens film: Jason Bourne - de tre første. Ja, det blir tre filmer denne gang. Jeg fant nemlig ut at det var på tide for meg å se Jason Bourne-filmene, og det er jeg glad for! Utrolig spennende og bra filmer. Anbefales virkelig!

Akkurat nå: Er jeg mest sannsynlig ute i skogen på telttur. Diderik og jeg har kjøpt inn diverse turutstyr de siste dagene, og nå skal vi bli campere! Eller nei. Friluftsfolk.

Ukens cravings: Holiday-dip. Om det er til gulrøtter, agurk eller chips.. Holiday-dip er så godt! Mmmmm.

Ukens backstage:

Har dere hatt en fin uke?

- ANNIKA <3

Husk å meld dere på Ukens Blogg >HER<.

DU SOM KASTER POSEN MED HUNDEBÆSJ PÅ BAKKEN...

Da nærmer vi oss slutten av nok ei uke. Mannen har kommet ned fra Oslo igjen, og det kommer vel ikke som noe sjokk at EM er å se på TV-skjermen? Frankrike scorte nettopp sitt andre mål, men jeg krysser fremdeles fingrene for Irland. På tampen av uka, tenkte jeg å dele noen av de små tingene som irriterer meg i hverdagen. Noen mer enn andre selvfølgelig. Et slags klageinnlegg, men jeg håper dere finner det underholdene likevel :)

Du som plukker opp hundebæsjen og hiver posen på bakken... Altså, hva er greia? Du tar deg bryet med å plukke opp hundebæsjen, men å ta med posen til ei søppelbøtte? Det er visst for mye og for langt. Selvfølgelig gjelder dette langt ifra alle, men de det gjelder: Skjerpings! Hvis du er så giddalaus, så får du enten droppe å skaffe deg hund, ellers får du la dritten ligge ute. Det ser ikke så delikat ut, men det forsøpler i det minste ikke.

Du som setter deg i det ytterste setet på bussen... Spesielt når bussen er full. Du setter deg selv på det ytterste setet, og gjerne en ryggsekk eller veske på det innerste setet. For den trenger et eget sete, gjør den ikke? Også er du tydeligvis livredd for andre mennesker. Kanskje det kommer inn noen som har kroppslige problemer som gjør det vondt å stå, men er for sjenerte til å spør om du kan sette deg inn? Det bør ikke være nødvendig. Selv setter jeg meg alltid innerst, men det er selvfølgelig spesielt viktig når bussen begynner å fylle seg opp. Det er da mer sikkert å sitte i et sete, enn å stå og holde seg fast i dinglehåndtakene. Tenk dere om da.

Dere som går på tvers på fortauet... Kanskje tre-fire-fem stykker? Hvorfor gi plass til andre på fortauet? Dette er jeg ganske sikker på at jeg har gjort selv, men jeg håper det begynner å bli noen år siden. Kanskje noen bak dere har dårlig tid? Dere går som regel og snakker med hverandre og er engasjerte. Det er selvfølgelig bare hyggelig, men det gjør det desto vanskeligere for den bak å si "unnskyld, kan jeg komme forbi?". Jeg ender som regel opp med å gå ut i veien for å komme forbi, og jeg regner ikke med at jeg er den eneste.

Dere som går på venstre side av fortauet... For all del. Dette er absolutt ikke noe stort problem. De fleste vet kanskje ikke at det er meningen at man skal gå på høyre side en gang. Men det er altså slik som når man kjører bil. Hold høyre side, så slipper den som kommer imot deg å lure på hvilken side h*n skal gå på. Det finnes jo også de som går i sikk sakk. Da ender jeg som regel opp med å bare stoppe opp og la de gå forbi meg. Igjen, dette er ikke noe problem. Bare noe som kan skape litt kleine og småirriterende situasjoner av og til.

Butikkansatte som går i veien... Altså de som ikke ser kundene sine. Hvis jeg for eksempel står og leiter etter et type krydder (noe man gjerne bruker litt tid på i krydderhylla), så står det en ansatt bak meg og venter på å komme til. Altså, hallo? Jeg har flere ganger endt opp med å dra uten det hypotetiske krydderet mitt, da jeg føler at jeg står i veien for ansatte.

Du som kaster tyggis... Og du som kaster alle andre ting i naturen også. Men jeg tar spesielt opp tyggis. Og hvorfor gjør jeg det? Tyggis kan nemlig se ut som brødsmuler for visse vesener. Og hvilke vesener spiser brødsmuler? Jo, det er fuglene. Og hva skjer når fuglene spiser en tyggis? Den kan sette seg fast i de små nebbene deres, og hindre at de får i seg både mat og drikke. Men selvfølgelig ikke kast andre ting heller. Dyr setter seg fast i alt fra plastikk til hermetikkbokser, og har som regel ingen til å hjelpe seg. Tenk på dyrene og naturen!

Du som ikke sier hei... Normal høflighet her altså. Om det er du som er på jobb eller om det er du som er kunde/gjest. Det koster så lite å si hei! Er det bare meg som blir i bedre humør av både å være hyggelig, og at andre er hyggelige mot meg? Når jeg går på bussen, så syns jeg selvfølgelig det er mye hyggeligere hvis bussjåføren sier hei. Og selvfølgelig gjør jeg det selv også. Dette gjelder både på busser, i skranker, i butikkasser osv. Du kommer langt med et lite hei..

Du som ikke gir noen respons... En person har fortalt deg en historie som h*n syns er kjempegøy, og alt denne personen får i respons er en historie om deg selv. Ingen respons i det hele tatt. Typisk sånn "I dag skjedde det og det og det, og det var så sykt!" og responsen er "Jeg gjorde dette i går, og det var insane!". Ja, man kommer ofte på egne historier av å høre andre fortelle, men gi nå den andre litt tid først. Gi litt respons som har med den andres historie og gjøre, for du kommer med din egen.

Du som røyker i bussbua... Egoistisk kaller jeg deg. Kanskje det står ti stykk og prøver å unngå regnet utenfor, men så skal du ta opp den hersens røykpakka di, og tvinge alle andre til passiv røyking med mindre de er villige til å gå ut i regnet. Jeg er en av de som da går ut i regnet, og gjør det så åpenlyst jeg kan at det er på grunn av deg og røyken din. Om det regner eller ikke, skal du røyke, så syns jeg du kan være den som går ut av bua.

smokey effect background with an interesting 3d effect

Kanskje noe du kjenner deg igjen i? Er det noen andre hverdagsting du irriterer deg over?

- ANNIKA <3

Bilder fra Google.

HVOR BØR DU TA BÅTFØRERKURS?

Husker dere at jeg for en tid tilbake satt og ventet på et båtførerkurs som aldri startet? Etter det følte jeg for å se på andre muligheter. Jeg har vært inne på tanken med nettkurs før, men slo det fra meg fram til nå. Det er jo fordeler meg å ikke ha et tidsbestemt kurs også! Kanskje er du en av de som jobber helger og ettermiddager, da er det ikke alltid så lett å få skvist inn et helgekurs til båtførerprøven.

Jeg har ikke fullført mitt kurs ennå siden jeg har vært på ferie og vært opptatt med litt andre ting i det siste. Det som er greit da, er at når jeg går inn på mitt kurs igjen, så kan jeg se akkurat hvor langt jeg har kommet. Da er det lett for meg å fortsette der jeg slapp. Jeg kan ta kurset akkurat så mange ganger jeg vil, og kan dermed unngå å ta båtførerprøven uten at jeg egentlig er klar. Kurset består av 22 forskjellige kapitler der alle har flere forskjellige leksjoner. Hvert kapittel avsluttes med en liten spørsmålstest du kan ta, slik at du vet om du er klar for å gå videre til neste kapittel.

Jeg tar båtførerkurset hos Maritimtkurs, og det er det kurset jeg har snakket om i avsnittet over. Maritimtkurs tilbyr tre forskjellige kurspakker til forskjellige priser. Med på kjøpet på to av de, får man utstyrspakke som inneholder alt man trenger for å øve og forberede seg til båtførerprøven. Jeg har standardpakken som gir meg tilgang til kurset i 365 dager i tillegg til utstyrspakke sendt hjem i posten. Jeg er trygg på at jeg skal klare å bestå båtførerprøven etter å ha fullført dette kurset, og gleder meg til å kunne ferdes på sjøen!

Vi har hatt båt i familien så lenge jeg kan huske, så etter at jeg har klart å bestå båtførerprøven, må jeg bare lære meg litt praksis og så er jeg good to go! En båttur i skjærgården skriker sommer, og det motiverer meg til å få dette gjort. Havet, here I come!

Lurer du på hvor du skal ta båtførerkurs nå eller i framtiden? Da kan jeg anbefale Maritimtkurs. Du kan føle deg trygg på dette valget da de har beståttgaranti. -Den går ut på at du får 100% av kursavgiften refundert om du skulle være uheldig og ikke bestå. Det sier litt om hvor trygge de er på kunnskapen de formidler syns nå jeg i hvert fall. Jeg skal selvfølgelig nevne det på bloggen etter jeg har tatt prøven, og fortelle hvordan det gikk! :)Flere som liker å ferdes på sjøen i finværet? Kanskje du allerede har båtlappen?

- ANNIKA <3

annonse.

ET ISLANDSK SPØKELSE I SPANIA

Kjære bloggleser!

Først og fremst er det viktig å nevne at følgende blogginnlegg ikke er skrevet av bloggens eier - Annika - men av Annikas aller, aller, aller beste venn, Didrik D. Hanssen. Faktisk er vi såpass gode venner at jeg skal være brudepike i bryllupet hennes den dagen hun gifter seg, hennes advokat den dagen hun blir siktet for menneskehandel, og hennes psykolog den dagen det klikker mentalt for henne. Mer om vennskapet vårt kan dere lese på vår kommende fellesblogg www.didrikogannika.blogg.es.

Det jeg egentlig skal blogge om i dag er ferien vi er på. Det er i skrivende stund siste dag av ferien, så om det skal skje noe mer verdt å blogge om må det skje i kveld. Håper det skjer noe sykt, som for eksempel at det islandske spøkelset som hjemsøker villaen vi har leid viser seg. Derimot bør det ikke skade noen av oss ettersom vi ikke har helseforsikring. Her er et bilde av Diderik og Thomas som bare slapper helt heterofilt av på stranda:

Og her er et par bilder til:

Himla greit å bare slenge ut masse bilder egentlig, så slipper jeg å skrive noe tekst. Her, ta et bilde av meg som bruker en t-skjorte hvor det står «Enjoy my cock».

Av kule ting vi har opplevd på ferien kan jeg nevne i fleng? hmm? ehh? tja? det ligger en påkjørt katt utenfor her, men det karakteriseres vel ikke som en kul opplevelse, det går vel mer under kategorien triste ting. Vi spilte minigolf i dag, da. Det var? tja, helt greit. Kan spille minigolf i Norge også, liksom. Her er et bilde fra det, i hvert fall.

Nå orker jeg ikke skrive mer fordi jeg har selverklært ME, altså tretthetssyndrom. Ha en fin dag eller kveld videre, jeg vet ikke hvilken tid på døgnet du leser dette innlegget. Tjallabong.

Forresten leste jeg et sted at man bør avslutte blogginnleggene sine med et spørsmål, typ "Hva gjør dere i ferien, da? :)" eller "Hva synes du er best med Spania? :)", så her kommer mitt spørsmål; Hvis du måtte velge mellom å ikke ha noen penger på konto eller å ha masse penger på konto, hva ville du valgt?

- DIDRIK <3

DU VET DU ER VOKST OPP PÅ 90-TALLET NÅR..

Jeg syns det er helt merkelig å tenke på hvor raskt utviklingen går. I en alder av 24, har jeg allerede levd i to forskjellige årtusener, to forskjellige århundrer, og tre forskjellige tiår. Da er det fort å føle seg litt eldre enn en egentlig er. Tenk at de som er født i 2000 allerede er 16 år? At vi er nærmere år 2030 enn pr 2000, syns jeg også er helt merkelig å tenke på. Så nå tenkte jeg rett og slett å mimre litt. Jeg vokste opp på 90-tallet, og vil ta opp noen av de tingene jeg forbinder mest med den tiden. Det kan godt hende jeg blander 90-tallet og tidlig 2000-tallet litt.

♥ Ringeklokke.

Ringeklokkene eksisterer jo fremdeles, men jeg vil påstå de ikke blir like aktivt brukt. Jeg husker selv at jeg ofte måtte gå til venninnene, for så og ringe på og høre om de var hjemme og ville leke. Noen ganger var de hjemme, andre ganger var det bare å ta turen hjem igjen. De bodde ikke langt unna, så det skulle i grunnen bare mangle at jeg tok den bittelille turen. Nå derimot sender vi melding eller ringer uansett hvor langt unna vi er. Det gjør i hvert fall jeg.

♥ Pokémon.

Dette var det nok jeg som var mest opptatt av i vennegjengen. Jeg antar at jeg så Pokémon på TV før jeg begynte med alt som hørte med. Jeg husker at jeg ønsket meg Pokémon-spill og Gameboy Color i bursdagsgave, og var helt overlykkelig da jeg fikk det. Det var det aller første Pokémon-spillet (det gule), og jeg stod opp tidlig for å rekke å spille før jeg skulle på skolen. Videre skaffet jeg meg Pokémon blå, gull, sølv, red OG Pokémon Pinball til Gameboy. -og Gameboy Advance SP etter hvert. Seks forskjellige Pokémon-spill til Gameboyen måtte jo holde? Også ett Mariospill da. I tillegg samlet jeg selvfølgelig på begge typene med Pokémon-kort. Jeg hadde ofte med meg både kort og Gameboy på skolen, og satt og spilte i friminuttene. Jeg var en ordentlig Pokémon-NERD! Og stolt av det fremdeles selvfølgelig.

♥ Svisj på NRK2.

Dette vet jeg at var på 2000-tallet, men jeg må bare ta det med. Det var tross alt i 2003 at Kurt Nilsen vant Idol. Jeg var en av de få 11-åringene som virkelig elsket Kurt Nilsen. Og dere må huske at dette var lenge før YouTube eksisterte. Så for å få sett Kurt Nilsens musikkvideo, She's So High, stod jeg opp grytidlig før skolen for å stemme den fram på Svisj på NRK2. Da måtte jeg sitte og glo på både det ene og det andre mens jeg så at den nærmet seg plassen til neste video som skulle vises.

♥ Pennyklubben.

Pennyklubben og TL-klubben var de store jenteklubbene her i hvert fall. Siden jeg var hestejente, ble det Pennyklubben på meg. Jeg husker at jeg ble like glad hver gang det dukket opp en Pennypakke i postkassa. Selvfølgelig stappfull av mye man aldri brukte. -men det var faktisk en god del ting jeg fikk bruk for i stallen. Og jeg leste og likte bøkene. Jeg måtte google litt nå, og det ser ut som den "nye" Pennyklubben heter Penny & Friends. Rett før jeg melder meg inn altså.

♥ MSN Groups.

Dette var jeg også ganske alene om i min vennegjeng. Og dette ligger vel også til tidlig 2000-tallet. Da var det mye forum ute og gikk, og jeg var veldig opptatt av MSN Groups. Jeg hadde to forumsider selv, og var aktiv på flere andre. Jeg hadde blant annet en hesteside som het Horse by Heart, der medlemmene måtte kjøpe og selge hester, fôre dem, ri dem osv. Det var utrolig gøy fram til jeg hadde over 300 aktive medlemmer. Da ble det litt for mye arbeid for én person. 

♥ Kondom-is.

Jeg vet ikke hva den ble kalt andre steder, men her nede kalte vi den i hvert fall for kondom-is. Den ble kun solgt på én kiosk i nærheten av der jeg vokste opp, og den smakte helt fantastisk!

♥ Mobiltelefon med Snake.

Mobilen var enten ikke-eksisterende, ellers var den fargeløs og inneholdt spillet Snake. Min første mobil var en Nokia 3210, og den arvet jeg etter begge søstrene mine. Jeg var altså dens tredje eier. Det hadde ikke skjedd med dagens smarttelefoner i hvert fall.

♥ Kassett, VHS og problemet med spoling.

De fleste har vel hørt om både kassett og VHS (eller bare video som vi kalte det). Men den yngre generasjonen har ikke opplevd problemene som fulgte med. Når vhs'en ikke ville spole, og videospilleren "spiste" båndet. Det var mer enn én videkassett som ble ødelagt av vår videospiller for å si det sånn. Det samme gjaldt kassettene. Når ikke kassettspilleren ville spole den tilbake, ble du gjerne sittende og vri den tilbake manuelt med fingeren eller en blyant.

Vhs tape unwound; Shutterstock ID 1184267; PO: aol; Job: production; Client: drone

♥ Klisterbøker.

Husker dere? De bøkene alle gikk rundt med som hadde sånne glatte sider slik at man kunne bytte klistermerkene med hverandre. Det var utrolig populært med pels-klistremerker, og glins selvfølgelig. De fikk man alltid mange klistremerker i bytte for.

♥ Internett på telefonlinja.

Internett var ingen selvfølge å ha. Jeg husker da internett gikk på telefonlinja. Hvis noen i huset skulle bruke internett, så kunne vi verken ringe ut eller motta anrop på hustelefonen. -og da var det kun hustelefon vi hadde. Vi fikk lov til å sitte en halvtime på internett om dagen for at ikke telefonen skulle være borte for lenge. Denne halvtimen pleide jeg å bruke på MSN Groups.

♥ Små kjæledyr.

Jeg vet ikke om det bare er meg som føler det, men hadde vi ikke flere som kjæledyr før i tida? Jeg føler alle hadde enten hamster, dverghamster, kaniner, marsvin eller rotter før. Selv hadde vi både hamster, marsvin, rotter og kaniner. Det kan være at jeg bare ikke legger merke til det, men jeg føler virkelig ikke det er like vanlig lengre.

♥ Pog.

Disse små runde papp-bitene.. Man satte dem i et tårn, hev på en slammer, også vant man de pogene som landet med riktig side opp. Det var i hvert fall slik vi gjorde det her. Jeg tror faktisk jeg fremdeles har noen igjen.

♥ Furby.

Yam yam yam. Det var det min Furby sa mest. Han var virkelig noe av det kjæreste jeg eide. Jeg laget hus til han, og passet på at han hadde det bra til enhver tid. For han hadde jo følelser, sant?

♥ Supernintendo og Nintendo 64.

De første tv-spillene jeg husker er Supernintendo og Nintendo 64. Jeg vet at vi hadde noe som het Zega også, men det var før min tid. Det var selvfølgelig et Mario-spill til hver av spillkonsollene. Etter hvert skaffet vi oss flere til Nintendo 64 (som jeg faktisk har hjemme hos meg nå), men Supernintendoen har bare det ene spillet.

♥ Spise Girls, Britney Spears, Five osv.

Musikk er en veldig stor kategori på 90-tallet. For å nevne noen da: Britney Spears, Spice Girls, Westlife, Five og Backstreet Boys. Jeg var selv mest opptatt av Britney, Spice Girls og Five. Jeg hadde en feit Spice Girls-perm full av bilder med de fem jentene på.

The Spice Girls, circa 1996. They are Geri Halliwell, Melanie Brown, Victoria Adams, Emma Bunton and Melanie Chisholm. (Photo by Tim Roney/Getty Images)

Det er selvfølgelig mye mer å forbinde med 90-tallet, men dette er det jeg husker best her og nå. Når jeg har sett på dette, så må jeg bare si hvor takknemlig jeg er for å ha vokst opp på 90-tallet og ikke seinere! Vi hadde ikke tabs, mobiltelefoner og tv'er som viste barne-tv til enhver tid. Vi måtte ut og leke for å ha det gøy. Det var like morro hvert år da det ble nok snø til at vi kunne ake. Jeg sier ikke at det bare er negativt med den nye teknologien altså. Det er jo mye som er veldig lærerikt. -men likevel er jeg glad for at jeg selv ligger en generasjon før det.

Noe du kjenner deg igjen i? Hva husker dere best fra oppveksten?

- ANNIKA <3

ER DET GREIT MED KJØNNSKVOTERING?

Dette er vel noe som kan diskuteres i det uendelige. Jeg er ikke ute etter å trykke på noen tær, men jeg syns dette er et interessant tema, og ikke minst aktuelt. For å beskrive kjønnskvotering i korte trekk, tar jeg faktisk definisjonen fra Store Norske Leksikon:

Kjønnskvotering, det å gi fordeler til personer av det ene kjønn, for eksempel ved ansettelser, inntak til utdannelsesinstitusjoner og liknende for å oppnå likevekt i kjønnsfordelingen innenfor en yrkesgruppe.

Jeg skriver hovedsaklig fra eget ståsted med egne meninger, men jeg har selvfølgelig undersøkt litt hvordan det hele foregår. Som første land i verden vedtok Norge i 2003 at styrene for børsnoterte selskap og offentlige virksomheter skulle ha minst 40% av hvert kjønn. Hvorfor var dette nødvendig i Norge? Vi som liksom skal være best på likestilling og demokrati. Kanskje vi er blitt litt for opptatt av det?

Personlig er jeg nemlig opptatt av at vi er jo forskjellige kjønn. Selvfølgelig med en hel del unntak, så har de forskjellige kjønnene generelt sett felles interesser. Det er ikke noen andre som bestemmer at gutter skal leke med biler og jenter med barbiedukker. De fleste velger det helt selv, og jeg må virkelig påpeke at det selvfølelig også er jenter som leker med biler og gutter som leker med barbiedukker. Jeg er ikke ute etter å lage stereotyper, men det finnes generelle grunnlag her. Det har blant annet blitt testet med apekatter: Biler og dukker ble lagt tilgjengelig for apekatter der gutteapene brukte mest tid på lekene med hjul, mens jentene lekte med begge typer. Dette beviser at det er biologiske faktorer som gjør at kjønnene velger ulikt.

Det var også en barnehagesak hvor en barnehage ville slutte med karneval. Dette var fordi "alltid" jentene kledde seg ut som prinsesser mens guttene kledde seg ut som superhelter. Hva så? Om en gutt som vil kle seg som prinsesse og en jente som vil kle seg som superhelt, så skal de også få lov til det. Men de bør da virkelig få velge selv? Da er jeg mye heller for den andre situasjonen jeg hørte om. Da laget barna sine egne kostymer i barnehagen, og ingen skulle ha de med hjemmefra. På den måten slipper man unna det økonomiske presset som kanskje karnevalet kan føre med seg.

Så igjen. Vi er forskjellige. Hvorfor skal vi prøve å være like når vi ikke er det? Misforstå meg rett, jeg er FOR likestilling. Jeg er for like muligheter til begge kjønn, og selvfølgelig mot all form for diskriminering. -men jeg syns faktisk at kjønnskvotering kan bli diskriminerende både for menn og kvinner. Hvis jeg hadde fått drømmejobben basert på at jeg hadde vært kvinne og ikke basert på kvalifikasjonene mine, da hadde jeg rett og slett blitt utrolig fornærmet! Hvis ikke det er diskriminering så vet ikke jeg. Jeg vil ha en jobb fordi jeg er flink, ikke fordi jeg er kvinne. -og hva med mannfolka da? Som er vel så kvalifiserte og kanskje til og med bedre, men shit au. De er jo menn. Så denne jobben må vi dessverre gi til en litt mindre kvalifisert kvinne. Dette går selvfølgelig begge veier. Det kommer bare an på om det er et mannsdominert- eller kvinnedominert yrke.

Men så har vi den andre siden da. Trenger vi kanskje kjønnskvotering? Er det bra med en viss form for likevekt i forskjellige yrker og styrer? Selvfølgelig er det dét. Men så kommer vi igjen tilbake til interesser og at vi er forskjellige. Det er flere kvinner som søker på omsorgsstudier, og flere menn som søker på ingeniørstudier. Ingen har bestemt dette for søkerne. Vi bestemmer ut ifra egen interesse, og ut fra hva vi har lyst til å jobbe med. Igjen. Vi er ikke like. For å se på for-siden kan vi se på dette artikkelutdraget fra Studentradioen i Bergen:

Person mot kvotering
- Idet du begår kvotering så velger du bort en som kunne vært like god ? eller enda bedre. Når man kvoterer inn en kvinne eller mann, så velger man bort en annen, og dette blir gjort på bakgrunn av kjønn. Det mener jeg er urettferdig.

Person for kvotering
- Dette er holdninger vi blir møtt med hver eneste dag, og det er ikke tilfeldig at det aldri har vært flertall av kvinner på Stortinget, eller at flere menn blir toppledere. Det er ikke fordi kvinner er underkvalifisert. De ser veldig ofte at der menn er toppledere, hvor under én femtedel av topplederne er kvinner, så velger menn som er toppledere oftere menn. Da kvoterer man underbevisst bort kvinner, selv om de er like kvalifisert.

Om dette stemmer, så er selvfølgelig det er problem som må løses. Selv føler jeg ikke kjønnskvotering er den rette veien å gå, uten at jeg har noe bedre forslag. Man bør verken bli valgt, eller valgt bort basert på kjønn. Det bør gå på personen og den personens kvalifikasjoner. Jeg syns kjønnskvotering er diskriminerende både mot menn og kvinner. Det er jo så urettferdig å ikke få den jobben du ønsker og fortjener fordi du er feil kjønn. Jeg vet at de er redde for å fjerne kjønnskvotering, da det kan føre til at utviklingen starter å gå i "feil retning". Det har altså blitt flere kvinnelige ledere etter at denne loven ble innført. Resultatet av fjerning, kan være at det blir færre kvinner igjen. Vi vil ha likestilling, vi vil ha like muligheter. Men vil vi ha det på denne måten? Jeg syns likestilling og kvotering jobber mot hverandre.

I Norge er det lov til å kvotere inn kvinner om de er underrepresentert. Likestillingsloven gir dog ikke den samme muligheten til å kvotere inn menn; per i dag er det kun mulig innen omsorgsyrker.

Er ikke det litt rart da? Som at kvinner trenger mer drahjelp enn menn på en måte. Igjen syns jeg dette blir utrolig urettferdig for begge kjønn. Jeg regner ikke med det er noe spørsmål om hva som er min mening her? Jeg syns altså kjønnskvotering er feil vei å gå for å oppnå likestilling. Til tross for at jeg forstår tanken som ligger bak. Men kjære dere, ta dette med en liten klype salt. Jeg er ingen ekspert på verken det ene eller andre, men følte for å ytre mine meninger.

Nå er jeg spent på om dere har noen meninger rundt dette temaet?

- ANNIKA <3

UKEN SOM GIKK..

Bare fire dager forsinka med dette innlegget. Jaja, det er vel ikke så om å gjøre? Det har vært litt hektisk denne uka med 17. mai, besøk fram og tilbake osv. Dere kjenner vel til situasjonen? Dette blir da fra forrige uke.

Ukens høydepunkt: Det må ha vært syforeninga med jentene. Det er lite som er så bra for humøret som kvalitetstid med jentene. Da er det ingen sensur og man kan bare være seg selv. Ikke at jeg ikke bruker å være det til vanlig, men dere skjønner hva jeg mener. Et slags fristed med venninnene trengs virkelig nå og da.

Ukens innkjøp: Det må bli kjolen fra Nelly som jeg brukte på 17. mai.

Uken sang: Susanne Sundfør - Delirious. Rett og slett fordi dama har en fantastisk stemme og sangen er nydelig! I tillegg skal jeg på Susanne Sundfør-konsert i september, så jeg må jo øve på sangtekstene.

Ukens backstage:

Ukens cravings: Sjokolade! Jeg tror jeg må ta i bruk Forever Lean-kapslene mine igjen, for det er lenge siden jeg har vært så kjesken (fysen) som det jeg har vært i det siste. Det går ut over både lommebok og mage.

Ukens serie: Masterchef USA. Det er en stund siden jeg fikk for meg at jeg ville se alt av Masterchef USA. Jeg har tross alt Viaplay og digger Gordon Ramsay! Nå tror jeg Diderik og jeg har kommet til sesong 5. Det snurres minst tre episoder om dagen for tida. At matkonkurranser kan være så underholdene altså. Man får seg jo alltid noen favoritter man blir sittende og heie på.

Ukens latter: I syforeninga så vi på gamle filmer og bilder fra tiden på ungdomsskolen. En av filmene har sittet godt i minnet i mange år. Jeg skulle gjerne vist den til dere, men det blir dessverre en umulighet. I hovedsak går den ut på at "bølla" på skolen stenger hele klassen vår inne i klasserommet. Vi hadde selvfølgelig vikar, og hele klassen advarte han om å låne nøklene sine til denne "bølla" (som altså er en kjempehyggelig fyr!). Til tross for det ble nøklene lånt bort, og to sekunder etterpå hører vi "klikk" på utsiden av døra, og den er låst. Dette blir et hysterisk øyeblikk for en klasse med 15-åringer, og like morsomt for oss å se på film 9 år senere.Hadde dere ei bra uke?

- ANNIKA <3

INSPIRASJON I HVERDAGEN

Da har jeg tilbragt nok en dag på verandaen. Om rødfargen er kommet for å bli, får jeg se i løpet av kvelden. -men jeg har ikke bare ligget rett ut i dag altså. Mamma og jeg tok oss nemlig en liten skogstur litt utpå ettermiddagen i dag. Fy så deilig det var! Jeg syns turgåing er litt som terapi jeg. Ikke gjøre noe annet enn å kjenne trerøttene under føttene og høre på fuglekvitring og rasling i blader. Det skal bli mange turer framover!

- Når vi først snakker om terapi.. Er det en ting jeg er "dårlig" på, så er det å lese blader. Mens jeg føler at alle andre syns det er terapi å sette seg ned i godstolen med et blad. Da jeg fikk tilbudet om å velge meg ut noen blader hos Bladkongen selv, tenkte jeg selvfølgelig, hvorfor ikke? Man kan jo lære så mye fra de! Det sitter fremdeles en liten interiørkonsulent i meg som har veldig lyst på litt interiørinspirasjon. Det eneste jeg sitter igjen med av insirasjon nå, er en husk fra videregående, og de få gangene jeg titter i mammas interiørblader.

I tillegg er jeg veldig glad i å lære nye ting! Jeg har en kjæreste som helt seriøst kan noe om alt. Mye han sier får meg bare til å sitte og måpe.. Jeg ender opp med å spørre "hvorfor kan du dette?", og da er det som regel blader, tv eller youtube som er svaret. Så da tenker jeg at Illustrert Vitenskap kanskje også er et blad jeg må ta et dypere dykk i. Jeg har nok sniktittet noen av gangene jeg har sittet og ventet på legekontoret, og tar meg selv i å være like interessert hver gang.

Ellers har jeg alltid vært glad i sladreblader som Se og Hør, og alt med kjendiser i! Treningsblader med flott inspirasjon til både mat og trening, helse skjønnhet og livsstil - listen er lang. Jeg føler det er mye jeg har gått glipp av faktisk. Hvorfor bruker ikke jeg blader til inspirasjon, sånn som alle andre? Det skal jeg absolutt gjøre et forsøk på nå. Så da er altså Bladkongen.no et fantastisk alternativ. De tilbyr både norske og internasjonale blader, og det er virkelig noe for enhver smak. Det er nesten så mange alternativer at det er vanskelig å velge.Har dere kanskje et favorittblad dere får inspirasjon fra?

- ANNIKA <3

Redaksjonelt samarbeid.