hits

FORSIDEN KONTAKT BESTILL HEADER PHOTOSHOP


Hverdag

FOLLOW

Hallo dere! Nå var det lenge siden sist, og det beklager jeg. Det hjelper ikke på samvittigheten når jeg ser at det faktisk er en del innom og kikker hver dag. -men jeg nevnte jo så smått i forrige innlegg at jeg var usikker på om jeg kom til å fortsette med bloggingen etter studiestart. Som dere kanskje har skjønt så ble det altså til at nei, det gjør jeg ikke. Derimot fortsetter jeg å være aktiv på både Instagram og Snapchat, så dere må gjerne følge meg der. ANNIKAMALVHEIM heter jeg begge stedene :)


- ANNIKA <3

UKEN SOM GIKK..

Ukens nedtur: Siste ferieuka har ikke akkurat bydd på det beste ferieværet. Ikke bare har det regnet, men det har rett og slett vært iskaldt! Spesielt med tanke på at det bare er august. Heldigvis ser det ut til å ha snudd denne uka.

Ukens mest leste innlegg: PRAKTISK TIL SKOLESTART

Ukens opptur: Jeg må velge en liten opptur fra en av turene Diderik og jeg hadde til Oslo. Vi måtte selvfølgelig fange litt Pokémon, og til tross for at sola skinte da vi dro fra Asker - tok vi med oss paraplyer. Og takk for det! Senere begynte det nemlig å hagle. De små hverdagsgledene, hehe.

Ukens gullkorn: Reklamen med grønnsaksdama kommer på tv.. Dere vet den med ho som lager retter av KUN grønnsaker? Jeg husker ikke hva det er reklame for, men i hvert fall. Det er ikke Diderik sine favorittretter i hvert fall. Jeg måtte le litt da reklamen kom på TV, og jeg hørte Diderik si:

Æsj, grønnsaker..

Ukens film: Jason Bourne. Den fjerde filmen i Bourne-serien. Tredje med Matt Damon, som gjør en fantastisk rolle! Jeg er storfan av disse filmene, og denne skuffet ikke i det hele tatt. Kommer absolutt til å se den igjen, og anbefaler den til alle som liker action/thriller-filmer.

Akkurat nå: Sitter jeg på sofaen med QI på TV-skjermen. Jeg skal snart hive sammen noe middag, før jeg må skyndte meg videre på faddervors som begynner klokka seks.

Ukens backstage:

Håper dere alle har en super uke i vente!

- ANNIKA <3

UKEN SOM GIKK..

Ukens høydepunkt: Det var noen fine kvelder på Fiskebrygga i Kristiansand med gode venner, men høydepunktet må nok bli lørdagskvelden i Oslo. Da var vi rett og slett på bryggefest! Jeg fikk endelig sett kjæresten igjen, og med flere venner koste vi oss i mange timer. Det ble en sliten søndag for å si det sånn.

Ukens nedtur: At datamaskinen min nesten ser ut til å ha tatt kvelden. Akkurat nå sitter jeg på en bitteliten datamaskin som jeg låner av Diderik sin familie, og blogger fra den. Det alle kjipeste er at jeg får ikke lest noen av deres blogger mens det er sånn! Nå går det ikke an å skru på min maskin engang, så den går rett til Elkjøp når vi kommer ned til Kristiansand igjen. Dessverre er ikke det før skolestart, så jeg må bare beklage hvis det blir litt amputert denne uka. Det positive er at jeg har mange innlegg å lese på deres blogger når jeg endelig får muligheten igjen! På toppen av det, så har jeg vært småsyk hele uka. Influensa-ish på mandagen, og vond hals resten av uka. Nå er jeg virkelig lei av å gå rundt og hoste! Det blir selvfølgelig verst på kvelden når jeg skal sove, så søvnen blir ganske redusert. I tillegg skjønner jeg ikke hva det kan være. Det kjennes liksom ut som det sitter litt lengre nede enn bare i halsen. Satser på at det snart blir bedre!

Ukens mest leste innlegg: AUGUST - TO-DO'S

Ukens opptur: Det må være at jeg ser at dere fremdeles tar turen innom her, til tross for at jeg har vært fraværende. Dere fortsetter å komme med fine kommentarer, og det syns jeg er kjempekoselig å se!

Akkurat nå: Sitter jeg i trappa i annekset vi bor i her i Asker. Vi har akkurat vært ute på kjøretur for å fange Pokémon, og må lade opp batteriene til en liten runde til. Hvis Diderik orker da. Akkurat nå ligger han på sofaen nedenfor meg og snorker.

Ukens film: Lights Out. Jeg har sett flere gøye filmer denne uka, men hvis jeg skal nevne én, så må det bli den. Det er altså en skrekkfilm som går på kino nå, og vi valgte å se den på den slitne søndagen. Jeg er sikker på at hele salen skrek i kor minst 20 ganger i løpet av den filmen. Jeg syns den hadde en god idé til skrekkfilm å være, og den var absolutt guffen. Jeg fikk gåsehud på både hender og legger flere ganger.

Ukens cravings: Friench Fries. Min absolutte favorittchips! Jeg kan spise en pose aleine på en halvtime. Nam!

Ukens backstage:

Håper dere hadde en kjempefin uke! :)

- ANNIKA <3

SYK DATAMASKIN

Hei! Jeg må rett og slett legge fra meg et mobilinnlegg i dag. Dataen min har nemlig blitt syk i løpet av natta. Den skrur seg av ca hvert halve minutt (uten å overdrive), viser feilmelding, og jeg får ikke til å gjøre noen ting. Veldig kjedelig når jeg har innlegg jeg vil dele. Jeg prøver og prøver, men kommer ingen vei. Ikke vil den tilbakestille seg selv heller. Er tilbake så fort jeg klarer. Tips tas imot med takk. Håper dere har hatt en fin helg, og får en kjempefin uke!

- ANNIKA <3

AUGUST - TO-DO'S

Jaggu meg var august her allerede! Jeg vet ikke helt om jeg skal grine eller le. Det er jo nok en sommermåned, men vi vet alle at sommeren og de solfylte dagene går mot slutten. Vi får rett og slett prøve å se fram til regnfulle høstkvelder med teppe og en god film på skjermen. Det er ikke sommer, men av og til kan det være vel så fint. Jeg syns bare det er dumt at det er det som gjelder 9 av 12 måneder i året, hehe. Neida, august skal bli fin! Dere kan se hvilke av målene jeg klarte å fullføre i juli HER.

♥ Starte på universitet
For tredje gang. Denne gangen på folkehelsearbeid, og jeg krysser virkelig fingrene for at jeg har valgt rett. Alt av skolekontoer skal ordnes, semesteravgift skal betales, og skolebøker skal kjøpes. Ting skal rett og slett være på styr, så jeg er godt forberedt når forelesningene først er i gang.

♥ Dra på telttur
Dette var på lista for juli og, men jeg satser altså på en telttur i august også. Denne gangen blir det sannsynligvis i Asker, så hvis været spiller på lag, ser jeg ingen grunn til at det ikke skal kunne gjennomføres.

♥ Dra til Tusenfryd
Enda en ting som var på lista forrige måned. Det er altså en av tingene som ikke ble gjennomført, så jeg håper jeg kan få gjort det i august i stedet. Tiden vil vise. En må jo kanskje spare litt penger til skolestart også.

♥ Starte med ukesmeny
Er det noe jeg er dårlig på, så er det å planlegge mat. Å finne på en ny rett hver dag er rett og slett noe jeg gruer meg til, så det blir ikke særlig variert. Så fra og med Diderik og jeg bor i samme leilighet den 14. august, skal ukesmenyen planlegges. Jeg orker ikke å måtte tenke på det hver dag. Da kan vi i tillegg planlegge slik at vi kan bruke samme ingredienser i flere retter. Noe jeg burde begynt med for lengst!

♥ Reise til Asker
Det er noe jeg vet at jeg skal. Nå har jeg ikke sett Diderik siden 11. juli, og det begynner å bli ordentlig lenge siden. Så i løpet av helga eller tidlig neste uke, så må jeg få meg på en buss opp til Asker. Da skal både kjæresten og svigers besøkes, i tillegg til at det blir 60 års-kalas.

♥ Den faste "nytt og bedre liv"
Guriland. Jeg har vært slappere enn jeg har trodd i sommer. I hvert fall i følge vekta, men jeg tror rett og slett den lyver. Den må ha blitt syk i løpet av sommermånedene. Uansett så har jeg ikke vondt av å skjerpe meg litt! Jeg spiser relativt sunt, men jeg kunne kanskje kommet meg på treningssenteret litt oftere. -og kanskje drukket litt sjeldnere.. Så dette er et mål som skal tre i kraft etter jeg er ferdig med fadderuka, hehe.

♥ Nyte siste del av sommeren
Jeg skal ha flere kvelder og dager på Fiskebrygga. Jeg vil bade i august også! Sol er bestilt helst hver eneste dag i hele august, og gjerne litt varmere temperatur også.

Hvilke mål har dere for august?

- ANNIKA <3

Bilder fra Pinterest.

UKEN SOM GIKK..Ukens høydepunkt: Det har vært en uke full av høydepunkter, men hvis jeg skal velge én dag så må det bli lørdagen. Lørdagen som bestod av båttur med jentene, etterfulgt av bursdag med enda en vennegjeng. Nei, lørdagen var altså helt super. Ja takk til flere sånne dager.

Ukens nedtur: At Trondheimsbesøket reiste hjem igjen. Altså mi søster, niesa mi og nevøen min. Savner de allerede, og vet ikke når jeg får sett de igjen. Kjedelig at de bor så langt borte.

Ukens app: Pokémon GO. No doubt. Spilles hver dag - i forskjellig grad så klart.

Ukens serie: The Jinx. Det var Annette som anbefalte oss jentene denne serien for ei lita stund siden, så denne uka har altså Marthe og jeg fullført den. Det er en dokumentarserie som handler om å felle en morder.

Ukens mest leste innlegg: ANTREKK 290716.

Ukens opptur: Maten Marthe og jeg bestilte på Fiskebrygga i går var minst like god som maten vi bestilte på samme stedet sist. Jeg har bodd i Kristiansand i 24 år, og forrige søndag var første gang jeg spiste der. Det er jo for galt. -Så nå skal det utnyttes for fullt den siste sommermåneden.

Ukens gullkorn: Selini og Marthe var på besøk hos meg da Selini satt og snakke i telefonen med en venn. Jeg fulgte med fra samtalen på den ene siden, og måtte le litt da jeg hørte Selini prøve å si at "du har det jo som plommen i egget" uten å komme på akkurat hvordan det ordtaket går.

Selini: Du har det som.. som.. fluen i bøtta.

Også ett til. Den jenta har en overflod av gode gullkorn altså. Vi så altså på The Jinx, og i første episode får du så smått se bilder av et partert lik.

Selini: Hva heter det nå igjen når de har gjort sånn? Penetrert?

Akkurat nå: Ligger jeg på sofaen og har sett et tonn av Community-episoder. Det er ganske bomba her hjemme, men jeg har vært så heldig og blitt syk - så jeg orker ikke gjøre noen ting.

Ukens leser: Henriette Celin <3

Ukens backstage:

Ha en fin dag! :D

- ANNIKA <3

UTE PÅ ÅPENT HAV

"er jeg kjent som Sabeltanns skygge". Nei, jeg er ikke Langemann. Og det var kanskje ikke akkurat åpent hav.

FOR en dag vi hadde i går! Karen hadde invitert alle jentene med ut på tur i seilbåten sin, og jaggu meg ble vi en god gjeng også. Jeg må innrømme at været absolutt kunne vært bedre for en båttur, men til tross for sterk vind og litt vel mye skyer, koste vi oss i hverandres selskap. Det tok oss vel rundt én time å komme oss til den holmen vi til slutt valgte ut. Det var ikke bare bare å finne en holme som både lå i le, og hadde sol på seg. Der koste vi oss med grilling og bading fram til sola var på vei ned og vi måtte vende snutene mot land igjen. -men ikke uten litt drama. Rett før avreise hadde nemlig båten løsnet fra land og fløt rundt dreggen. Heldigvis stod Karen fremdeles i badetøy og stupte uti vannet nok en gang. Båten ble reddet takket være superKaren!

Jeg har vært så heldig å få låne bildene til Marthe siden jeg helt glemte bort å bruke mitt eget kamera på tur. Får håpe vi har valgt litt forskjellige bilder for dere som leser begge bloggene, hehe. Dere finner flere bilder fra denne fine dagen på bloggen hennes :)Etter båtturen i går, dro Marthe og jeg nesten rett videre i 30-årslag og dagen ble absolutt helt komplett. Etter en dag full av sjøluft, og en kveld full av "hæla-i-taket", var det to trøtte sjeler som la hodene på puta i natt. Nå venter vi på å se hva den nye dagen kan bringe oss. Mon tro om det blir en tur til Dyreparken?

Hva for noe sprell har dere funnet på denne helga? :D

- ANNIKA <3

DINNER AT MY PLACEDa nærmer vi oss nok en fin torsdagskveld! Akkurat nå står Marthe på badet hos meg og ordner håret sitt. Vi skal nemlig ha en liten antrekksshoot, før vi drar videre til Selini for årets sommerfest. Sola skinner og humøret er på topp, så denne kvelden kan ikke bli noe annet enn kjempebra! Kanskje vi klarer å komme oss på Fiskebrygga for en gangs skyld? Ikke at jeg ikke har vært der, men vi klarer som regel ikke å komme oss dit sammen. Jeg gleder meg uansett! Her har dere et lite bildedryss fra gårsdagens syforening med et par av godjentene. Til tross for at andre er syke og må jobbe, så klarer vi selvfølgelig å kose oss like mye. For noen fine jenter! Det går virkelig ikke an å få nok av de. Heldige meg som har en ny kveld i vente med godjentene i dag.Håper dere får en kjempefin torsdagskveld!

- ANNIKA <3

Meld dere på Ukens Blogg >HER<.

UKEN SOM GIKK..

Ukens høydepunkt: Oj, hvor skal jeg begynne? Denne uka har jo bare bestått av så mye bra! Vi har både vært i Dyreparken, på lysstøperiet og Fiskebrygga opp til flere ganger. Seneste med Marthe i går kveld, der vi ble sittende med maten langt utover normal spisetid, hehe. Hadde visst en del å catche opp. Men hvis jeg skal velge ett, så må det bli gårsdagens familietreff. Det er noe vi gjør hvert år, og det er ute på den mest idylliske plassen du kan se for deg i Mandal. Det ble bading, grilling, natursti, henting av krabbeteiner og selvfølgelig fisking av småkrabber. Nei, den dagen altså. Det er noe jeg ser frem til hvert eneste år!

Ukens nedtur: Jeg har virkelig lite å klage på denne uka. Men hvis jeg skal si én ting da, så var jeg jo nok en gang hos legen på onsdag. Denne gangen ble det sendt henvisning til revmatolog, og da jeg fikk brevet i posten, så jeg at jeg ikke har fått time der før 22. desember.. Bare fem måneders venting altså, jippi!

Ukens opptur: Da skal jeg komme med en nerdete opptur, og si at oppturen denne uka var da jeg klarte å fange Pikachu i Pokémon Go. Jeg håper ikke jeg er den eneste som så smått er hekta på dette spillet.

Ukens bok: Unni Lindell - Honningfellen. Det er første Lindell-boka jeg har lest, men jeg var ferdig med alle Jo Nesbøs Harry Hole-bøker for lengst, så nå måtte jeg si meg villig til å prøve noen nytt. Og det er jeg glad for! Nå skal det sies at jeg elsker krim, og Honningfellen var ordentlig bra! Jeg brukte ca ei uke på å lese den ut, og den var utrolig vanskelig å legge fra seg.

Akkurat nå: (innlegget ble skrevet halv ett) Så ligger jeg i senga og våknet for ikke lenge siden. Jeg sliter utrolig med å sove for tida, og det hjalp ikke da høljregnet begynte å plaske ned på skråtak-vinduet på soverommet. Det trommer noe helt ekstremt. Magen romler, og jeg må snart komme meg opp for frokost.

Ukens leser: Hege Kristin. Takk for at du alltid tar turen innom bloggen min og legger igjen fine ord <3

Ukens innkjøp:

Håper dere får en super start på den nye uka! :D

- ANNIKA <3

PICTURES FROM THE ZOO

Nå håper jeg at dere er klare for tidenes lengste bildedryss! Vi var nemlig i Dyreparken på tirsdag, og da var det klart at kameraet måtte være med. Tida fløy forbi, og plutselig hadde vi vært der i nærmere syv timer. -uten å egentlig ha gjort noe spesielt. Det er det fine med Dyreparken. Det er så fint å bare være der! Vi har hatt én familiedag i Dyreparken i året, så lenge jeg kan huske, og den tradisjonen håper jeg at vi skal holde på lenge. Nå tror jeg at jeg skal slutte å bable, og heller la bildene snakke for seg selv. Å gå rundt å se på dyr må være noe av det beste jeg vet. Også er de jo så fotogene!

Hva er deres yndlingsdyr? :)

- ANNIKA <3

UKEN SOM GIKK..

Ukens høydepunkt: Det må bli Scavager "hunten" jeg deltok på i 30-årsdagen på lørdag. Nakenbading, flash mob og bytte klær med en fremmed av motsatt kjønn er bare noen få av tingene vi måtte gjøre for å sanke poeng. Timene fløy avgårde altfor fort, og alle lagene møtte opp slitne og svette for å finne ut av hvem som hadde vunnet, og for å fortsette feiringen. Jeg må selvfølgelig skryte av at laget jeg var på vant. Ellers har både trondheimsbesøk, jentekvelden og fredagens bursdag også vært høydepunkter denne uken.

Ukens nedtur: Da må jeg være småkjip og si at det må være formen min. Jeg skulle så ønske at jeg kunne si at jeg var på bedringens vei, men det ser heller ut til å gå motsatt. Nå er det ikke bare rygg, men både legger, skuldre og ja.. you name it. Så ny legetime er bestilt, så får jeg se hvor veien går videre.

Ukens backstage:

Ukens leser: Det er så mange fine lesere som legger igjen fine ord! Det setter jeg sånn pris på. Den som får litt ekstra oppmerksomhet denne gangen, er Silje Green Høyum. Tusen takk for alle de fine kommenrarene som tikker inn fra deg <3

Akkurat nå: Har jeg nettopp hengt opp dagens andre klesvask, og satt på nummer tre. Rydding, støvsuging og vasking av leiligheten står for tur, men dere vet.. Alt for å utsette det. Det er så vanskelig å vite hvor man skal begynne!

Ukens mest leste innlegg: MIN HELT EGNE SJOKOLADE!

Ukens film: As Good As It Gets. Med Jack Nicholson og Helen Hunt. Jeg trodde ikke jeg hadde sett den før da vi begynte å se den på TV i går kveld, men litt ute i filmen fant jeg ut at jeg i hvert fall hadde sett noe av den. En utrolig fin film! Anbefaler den til dere som ikke har sett den før.

Ukens opptur: I går fikk jeg, som mange andre, svar på hvilket studie jeg kom inn på! Jeg hadde forventet å komme inn på førstevalget, men det er jo en lettelse å få det svart på hvitt. Jeg fikk altså bekreftet at jeg kom inn på Folkehelsearbeid i Kristiansand. Nå er det én stk spent Annika som håper hun endelig har klart å velge riktig studium.

Ukens oppskrift: Hjemmelaget knekkebrød - Lavkarbo.

Hva er deres planer til høsten? Noen andre som skal starte på nye studier? I såfall, hva? :)

- ANNIKA <3

FAMILY SUNDAY

Hallo igjen! Har dere det fint? Jeg har vært utrolig sliten de siste dagene, og det kan se ut til at jeg brygger på noe i tillegg til alle skavankene mine. Da er det jo godt at jeg har så fin familie rundt meg. Jeg har jo nevnt at vi har besøk fra Trondheim for tiden og det er altså storesøster med sine to barn som er nedom sørlandet på ferie. Jeg ser de så altfor sjeldent, så da ønsker jeg i hvert fall å være sammen med de så mye som jeg orker. De må jo ikke glemme hvordan tante Annika ser ut, hehe.

Vi koste oss med lunsj på Egon og passet selvfølelig på å sette oss rett ved siden av lekerommet. Elida løp rundt og fortalte alle gjestene om at hun hadde fått seg en rosa ballong, mens Otto kravlet rundt på gulvet. Det ble ikke mye tid til å spise for deres del, men vi andre klarte nå i hvert fall å konsumere hver våres deilige salat. Nå surrer barne-tv på skjermen i foreldreboligen, og det nærmer seg leggetid for to stk trøtte barn. Jeg ville bare innom og dele noen bilder av min fine familie, før jeg stenger lokket for kvelden.

Så må dere ha en fin søndag videre! :)

- ANNIKA <3

JEG FÅR ALDRI NOK

Kan dere skjønne det eller? Det går virkelig ikke an å få nok av denne gjengen. Vi startet kvelden hos Selini så tidlig som halv fem, og før vi visste ordet av det, var timene løpt fra oss igjen. Nok en kveld der vi ikke kom oss på Fiskebrygga. Nok en kveld der tiden ikke hadde noen betydning. Vi blir rett og slett så opptatt med hverandre at vi glemmer klokka. Og når vi først skjønner hvor seint det er, så har vi ikke lyst til å avslutte det vi allerede er i gang med. Det er jo bare utelukkende positivt! For en gjeng med godt og blandet.

Noen av oss dro omsider en tur på byen for å hilse på litt andre. -Og hente Pokéballer på forskjellige Pokéstops selvfølgelig. Da hadde kvelden begynt å gå mot slutten med tanke på at det helst bør være litt stille i ellevetida når man bor i blokk. Så det passet rett og slett helt perfekt. Disse jentene kan virkelig snakke om alt mellom himmel og jord, og vi kan diskutere så busta står. Nei, jeg er takknemlig for de her altså. Vi er heldige vi.


(For de som lurer. Annette jobber som frisør, og måtte selvfølgelig fram med saksa i løpet av kvelden^.)Selini står på som vertinne altså! Denne gangen viste hun fram sine to nyeste egenmalte malerier. Ikke bare viste hun de fram, men vi fikk en egen guide slik at vi skulle forstå tankene bak. Kreativitet på høyt nivå!


(Jeg gikk rundt og sutrer over kameraet mitt halve kvelden. Marthe sitt tar så forbaska mye bedre bilder, men jeg bør jo selvfølgelig ikke klage. Jeg skal bare være fornøyd! Men dere kan jo alltids ta dere en titt innom Marthe sin blogg for flere bilder av gårsdagen.)

Nå har jeg nettopp vært en liten tur innom Hånes for litt selskap og mat, og på øyeblikk skal jeg videre for ukas andre festlighet. I dag skal nemlig Siri feires, så jammen meg får jeg se en del av jentene i dag også!

God helg dere! :)

- ANNIKA <3

Meld dere på ukens blogg HER.

TYPISK NORDMENN:

♥ Skryte av kjendiser i utlandet
Kommer vi i snakkis med noen på ferie, gjerne med litt alkohol i blodet, så er vi raskt ute med å skryte av de
 store kjendisene våre. "Har du hørt om Petter Northug eller Kurt Nilsen? Verdens beste skiløper og han som vant World Idol?" De fleste har jo ikke det. Ski er stort i Norge, men bittelite de fleste andre steder. Er du heldig, så kan det hende at de har hørt om A-ha. Sjansen øker hvis du synger/nynner Take on Me. "Det var forresten vi som fant opp ostehøvelen".

♥ Personal space
Spesielt på bussen. Vi liker ikke unødvendig kontakt med mennesker vi ikke kjenner. -med mindre vi er fulle. På bussen vil vi aller helst ha et sete for oss selv, og er det ingen doble seter ledige, så er det mange som heller velger å stå.

♥ Propper i ørene
På butikken, på bussen, på tur, på trening. Vi har propper i ørene nesten hele tiden. Når vi går alene altså. Går du gjennom shoppinggata i byen, så er det ikke få som går med proppene i ørene og ser ned i bakken. Øyekontakt og hilsing på ukjente er jo uhørt.

♥ Fylla framfor dating
Vi dater jo ikke i Norge. Eller.. Kanskje man begynner å date etter å allerede ha møttes noen ganger på fylla. Eller etter at man faktisk har blitt sammen. Det er ingen i Norge som går bort til ei jente eller en gutt og ber de ut på date midt på lyse dagen. Da må det være gjennom Tinder i såfall. Aller helst møtes vi på byen med minst 1,5 i promille.

♥ Vorspiel
Vi er vel noen av de som vorser mest før vi drar på byen. Det kommer selvfølgelig av de høye alkoholprisene her til lands. Vi har ikke råd til betale 90 kroner øla fra syv på kvelden til to på natta. For målet er selvfølgelig å bli full. Det går jo ikke an å bare dra ut for å kose seg med et par øl, sant? Vi må helst være fulle før vi ankommer byen, for der er det jo fremmede. -og de kan vi ikke snakke med med mindre vi har litt(mye) alkohol innabords.

♥ Janteloven

 1. Du skal ikke tro at du er noe.
 2. Du skal ikke tro at du er like så meget som oss.
 3. Du skal ikke tro du er klokere enn oss.
 4. Du skal ikke innbille deg du er bedre enn oss.
 5. Du skal ikke tro du vet mere enn oss.
 6. Du skal ikke tro du er mere enn oss.
 7. Du skal ikke tro at du duger til noe.
 8. Du skal ikke le av oss.
 9. Du skal ikke tro at noen bryr seg om deg.
 10. Du skal ikke tro at du kan lære oss noe.

♥ Pusse opp
Nordmenn er visst på topp når det kommer til oppussing. Jeg vil tro det kommer av at i Norge, så både får og drar vi mye på besøk. Vi møtes altså hjemme hos hverandre, og da vil vi gjerne ha det fint hos oss. I andre land er det kanskje mer vanlig å møtes ute på kafé eller andre møtesteder.

♥ Nistepakke
Den gode gamle nistepakka. Vi har den med oss over alt. På skolen, på tur og på bussen.. Svett gulost med paprika slår vel aldri feil? Det er en egen sjarm med den derre nistepakke altså.

♥ Ski
Alle har ski. Enten i boden, i bua eller i garasjen. Langrennsski, slalomski, snowboard, you name it. Vi nordmenn got it. Det har ikke noe å si om de blir brukt eller ikke, ski må vi bare ha.

♥ Hytte på fjellet
Om vi ikke har hytte på fjellet selv, så kjenner vi garantert noen som har det. Vi må jo ha et sted å bruke skiene som alle nordmenn har. Om det er langrenn eller slalom, på fjellet må vi.

♥ Typisk norsk å være god
Som Gro Harlem Brundtland sa i 1992. For vi er jo best i Norge, sant? Best i alt som betyr noe. -for oss.
"Fotballjentene, håndballjentene, skigutta og Oslofilharmonikerne. De hevder seg i verdenstoppen. På samme måte skal vi vise at norsk næringsliv klarer seg internasjonalt. Trenger vi kanskje et nytt slagord? Det er typisk norsk å være god."

♥ Dugnad
En dugnad er noe alle har vært med på minst én gang i livet. Da finnes det fram raker og trillebårer. Folk drikker kaffe og prater, mens noen står og raker på samme sted i en halvtime sånn at det ser ut som de gjør noe.

♥ Harryhandel
Enda en greie som har med prisene i Norge å gjøre. Vi drar på harryhandel til både Sverige og Danmark. Der handler vi et halvt tonn med kjøtt, minst ett brett med Capri-Sonne, og selvfølgelig: billig alkohol.

♥ Snakke om været
Et trygt samtaletema. Det er ikke noe personlig, ingen mening, ikke noe noen kan gjøre noe med. Været er som det er, og været er der hele tiden. "Fint vær i dag" er en typisk samtalestarter. "Ja, fint vær.."...

Dette må jo selvfølgelig tas med en klype salt. Det er unntak over alt, men dette er noen av tingene jeg føler gjelder den "typiske nordmann".

Er du enig/uenig? Hva syns du er typisk for oss nordmenn?

- ANNIKA <3

Meld dere på ukens blogg HER.

Bilder fra Pinterest.

UKEN SOM GIKK..

Ukens høydepunkt: Det blir umulig å velge bare ett høydepunkt denne uka. Hele uka har vært et stort høydepunkt. Vi hadde teltturen på mandagen, Fiskebrygga med jentene og Sabeltann-show på onsdagen, og nå har jeg hatt noen fine dager i Asker med Diderik og familien hans. En innholdsrik og fin uke rett og slett.

Ukens nedtur: Det må kanskje være at jeg ble tvunget til å innse at Diderik ikke er like glad i Kaptein Sabeltann som meg. Jeg gledet meg som en unge til showet, mens det samme altså ikke gjaldt han. Jeg er tross alt vokst opp i Kristiansand mens han er vokst opp i Asker. Jeg burde vel skjønt det, hehe.

Ukens leser: Sara Janeth som legger igjen fine ord, og viser at hun virkelig har lest innleggene <3

Ukens backstage: Her er det bare å begynne og telle dobbelthaker.

Ukens serie: Community - Diderik og jeg begynte så smått å se på Community her om dagen. Kjenner jeg meg selv rett, så er det sett både én og to sesonger i løpet av kort tid. Humoristisk og bra serie!

Ukens mest leste innlegg: Blue Flowers.

Ukens cravings: Nektariner! Som jeg har spist nektariner de siste dagene! Jeg har kjøpt tre kurver siden torsdag, og spist alle sammen selv. Jeg blir alltid like glad når endelig nektarin-sesongen er her.

Ukens film: Ted 2 - Endelig fikk jeg summet meg til å se toeren. Det begynner å bli lenge siden jeg så den første, og synes jo den var tilnærmet hysterisk. Toeren holdt seg til samme humor, og jeg syns absolutt det var en underholdende film. Det er altså snakk om den levende bamsen.

Akkurat nå: Er det ikke så altfor lenge siden jeg ble hentet fra Oslo-bussen og sitter hjemme på sofaen hos mor og far. Her blir jeg nok resten av kvelden.

Håper dere også har hatt en fin uke! Hva var deres høydepunkt?

- ANNIKA <3

Meld dere på ukens blogg HER.

IDYLLISKE OMGIVELSER

Litt seint ute kanskje, men jeg syns jeg må dele noen av bildene vi tok på mandagens campingtur. Vi hadde kjøpt oss nytt telt, så vi var jo helt nødt til å få testet det ut så fort som mulig. Teltet leverte absolutt, og vi koste oss med både primus, kvikk lunsj og appelsin (selvfølgelig). Til tross for at jeg liker veldig godt å gå på tur, så har jeg det med å blir litt rastløs når alt arbeidet er gjort. Teltet er satt opp, madrassen er full av luft, og så sitter man der da. Jeg må bare lære meg å nyte det. Man er omgitt av den fineste natur, og hører på fuglesang og skvulping fra vannet. Det kan jeg da virkelig ikke klage på. Vi skal nok få til flere campingturer i teltet vårt!Nå sitter vi gode og mette i Asker etter en deilig grillmiddag med svigers. Det var meldt litt smått med tordenvær i dag, men vi har altså hatt strålende sol og over 20 grader i hele dag. Jeg har til og med fått tid til å sole meg litt! Nei, Asker leverer altså. Får håpe resten av helga blir like bra. Vi har tross alt en EM-finale i vente!

Flere som er glade i camping/tur?

- ANNIKA <3

JULY - TO-DO'S

Da var det på tide å få en oversikt over måneden vi har i vente! Tenk, juli allerede dere. Bare litt over én mnd. igjen med ferie, og den må jo nytes til det fulle. Jeg har alltid en del forventninger til alt jeg skal rekke i løpet av sommeren, så her får dere en liste over noe av det jeg håper å få gjort i løpet av juli.

♥ Dra på telttur
Denne kan jeg stryke over allerede siden Diderik og jeg kom hjem fra telttur i dag. Jeg håper på flere teltturer i sommer, men det blir nok vanskelig å få til flere i løpet av juli.

♥ Se Kaptein Sabeltann og Den Forheksede Øya
Vi har billetter til forestillingen i morgen, og jeg gleder meg vilt! Jeg har ikke sett den forestillinga siden jeg jobba i Dyreparken selv (noe som må ha vært i 2009 muligens), og jeg har skyhøye forventninger. Nå skal det sies at jeg så fjorårets forestilling, men nå var det snakk om akkurat denne, hehe. Man blir virkelig aldri for gammel til disse forestillingene. Det blir også en slags feiring av at Diderik og jeg hadde vært sammen i ett år på lørdag. Kliss kliss.

♥ Dra til Tusenfryd
Enda en ting det er lenge siden jeg har gjort. Så vidt jeg kan huske, så har jeg kun vært i Tusenfryd én gang i løpet av livet mitt, og det begynner å bli ei god stund siden. 15 år for å være nøyaktig. Jeg var ni år, og det var det året Thunder Coaster inntok sin plass i fornøyelsesparken. Jeg håper jeg klarer å ta en tur dit i løpet av juli.

♥ Holde syforening for jentene
I juli er det min tur til å være vertinne for våre månedlige syforeninger, og det er bare å glede seg. Vi koser oss glugg ihjel hver gang! Hvor det blir gjenstår å se, da leiligheten min fort kan bli litt for liten. En løsning finner man alltid! :)

♥ Fikse opp i bankkort-svindel
Haha, ikke et særlig hyggelig punkt. Da jeg sjekket kontoen min i dag, reagerte jeg på at det var litt mindre penger igjen enn jeg antok. Jeg sjekket kontoutskriften og fikk bekreftet mine mistanker. 749,- til Premium Dating. Jaha! Så nå er kort sperret, og reklamasjon gjenstår.

♥ Dyreparken
I år er første gang på veldig lenge at jeg ikke har årskort i Dyreparken. Det er ikke fordi jeg ikke har lyst selvfølgelig, men jeg føler kanskje at jeg ikke rekker å være der mange nok ganger til at det lønner seg. Men i Dyreparken, det skal jeg! Både med familien og venninner. Jeg har selvfølgelig et stort ønske om å se både gepard- og gaupeunger, i tillegg til at jeg elsker alt annet parken kan by på. Stemningen, folkene, dyrene, Sabeltann, ja alt.

♥ Bli ferdig med å øve til båtførerprøven
Guriland å treg jeg kan være. Jeg holder fremdeles på med nettkurset jeg har nevnt her tidligere, men jeg bruker jo lengre tid enn ei snegle. Det har nok mye med at det er andre ting som frister mer på sommeren, men nå må jeg bare ta meg selv i skinnet. Innen juli skal jeg være ferdig med øvingen!

♥ Bading og strandliv
Dra på stranda både på dag- og kveldstid, og bade med de fine vennene jeg har. Ta med en engangsgrill og grille pølser til lunsj. Eller kanskje middagspølse og rundstykker. Jeg håper været blir fint nok til at jeg kan få flere av disse dagene.

♥ Få besøk fra Trondheim
Endelig skal jeg få se familien fra Trondheim igjen. Eller, ikke fra Trondheim, men de som bor i Trondheim. Det er nemlig ikke mange dagene til min søster kommer ned til Kristiansand med barn og mann. Det skal bli så koselig å se alle igjen!

♥ Dra på Fiskebrygga
Både for de faste tirsdagskonsertene, og bare for å spise på en av de mange restaurantene. De har alt fra tex mex, til den fineste gourmét på den brygga. Ah, så glad jeg er for at jeg bor i denne byen!

♥ Familietreff på Røllebu
Røllebu er altså navnet på ei hytte hvor vi møtes hver sommer. Den ligger på det mest idylliske stedet du kan tenkte deg, og jeg gleder meg virkelig like mye hvert år! Da kommer som regel slekt fra både her og der i Norge, og vi koser oss med grilling, bading, natursti og sjekking av krabbeteiner. Krysser fingrene for bra vær!


Har dere noen planer for juli eller sommeren?

- ANNIKA <3

Husk å meld dere på Ukens Blogg >HER<.

Bilder fra Pinterest.

10 TING MAN VAR REDD FOR SOM LITEN

Hufsa... Dette er jeg sikker på at jeg ikke er alene om. Man har en viss medfølelse for Hufsa (i hvert fall i eldre alder), men da Hufsa-musikken begynte å spille i Mummitrollet, da var det skummelt. Stakkars Hufsa som bare ville ha venner, men som gjorde at alt ble kaldt.

Isdronnina... Enda en karakter fra Mummitrollet. Ikke like kjent som Hufsa, men hun sitter like friskt i mitt minne. Hun var ikke en karakter man fikk noen form for medfølelse for. I hvert fall ikke jeg.

 

Bli busta av foreldrene mens du så ting på tv som du ikke hadde lov til å se... Kanskje en film eller serie med litt for høy aldersgrense? Eller kanskje Grøsserne på Fox Kids som foreldrene visste at skremte deg, men som du bare måtte se.

Mørket/spøkelser... Kanskje fordi du så så mye på Grøsserne? Jeg husker i hvert fall at jeg ikke likte å gå ned trappa til førsteetasje i stummende mørke. Jeg aner ikke hva jeg skulle der nede, men viktig må det ha vært for å få meg til å gjøre det. Det kunne jo være spøkelser i hvert eneste hjørne! I en alder av 24 år, tør ikke jeg å gå i Spøkelseshuset i Dyreparken. Ikke fordi jeg er redd for spøkelser, men bare fordi at jeg hater å være redd.

Monster under senga... De fleste barn har vel en eller annen forestilling om et monster som gjemmer seg under senga eller i klesskapet. Mitt monster var hovedsaklig store bjørner. Det er det eneste jeg husker i hvert fall. Jeg var livredd for å bli spist av en bjørn.

Mareritt... Å ha mareritt og våkne opp alene på det mørket soverommet. Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at de marerittene jeg husker best, også handlet om bjørner. Jeg husker jeg pleide å gjemme meg under pulten min fram til jeg omsider turte å gå ut i ganga, og inn på rommet til mamma og pappa. Hva hadde dere mareritt om?

Brøytebilen... Jeg har løpt fra brøytebilen ved flere anledninger. Av og til tok brøytebilen opp nesten hele bredden av skoleveien vår, og i stedet for å nærme oss den, tok vi den skumle ruta over bilveien. Over gangfeltet såklart.

Når læreren peker på deg... Læreren snakker om noe du føler du ikke har fått helt dreisen på, og når det blir stilt et spørsmål, så er det selvfølgelig til deg. Jeg kan nesten kjenne hjertet dunke raskere og ørene bli varme bare av tanken. Jeg var en de som helst ville være best i alt, så når jeg ikke kunne svare på noe, da var det krise.

Klovner... Nok en klisjé. Jeg syns det er så vanskelig å forklare hvorfor vi er så redde for klovner. De er jo laget for å være barnevennlige og underholdene. Det har kanskje blitt laget litt for mange skumle fremstillinger av klovner, så de skumle minnene tar over for de gode/morsomme.

Tannbørsten i Karius og Baktus... Den eneste ganga man "heier" på de som lager hull i tennene. Karius og Baktus blir jo fremstilt som tidenes triveligste vesener, så da var det jo helt krise når tannbørsten kom og ødela husene deres. Hver gang jeg så den filmen på nytt, så håpte jeg at "kanskje ikke tannbørsten kommer denne ganga". Jeg ville jo at Karius og Baktus skulle ha det bra.

Noe du kjenner deg igjen i? Hva var du redd for da du var liten?

- ANNIKA <3

Husk å meld dere på Ukens Blogg >HER<.

Bilder fra Google.

UKEN SOM GIKK..

Ukens høydepunkt: En kombinasjon av første tirsdagskonsert på Fiskebrygga, bursdagen på torsdag og at mannen kom ned fra Oslo igjen. Han var savnet forrige uke, så det var godt å få han ned igjen. Tirsdagskonserten var akkurat like bra som jeg husket det fra i fjor, og sommerfølelsen kom for fullt! Kvalitetstid med jentene slår virkelig heller aldri feil.

Ukens nedtur: Jeg tror faktisk jeg må si at forrige ukes nedtur var at Sverige ikke gikk videre i EM. Dermed ble det siste landslagskamp for Zlatan. Det var jo ikke sånn det skulle gå! Men men, life goes on som man sier.

Ukens opptur: Med ukens nedtur ovenfor, så må nesten ukens opptur også ha med EM å gjøre. Nemlig at Island vant mot Østerrike! Må jo heie på de som ligger nærmest oss i Norge, og det er jo gøy at Island er historiske i dette EM for lengst. Er ordentlig spent på kampen i kveld!

Ukens film: Den Lille Prinsen - En fransk animasjonsfilm (dubbet til engelsk). Det lignet ikke noen film jeg har sett før. En spesiell film som handlet om et spesielt vennskap. Den var så sær som de kommer, men jeg anbefaler den på det varmeste.

Ukens innkjøp: iGlow vippeserum. Omsider har jeg kastet meg på vippeserumsbølgen, så nå gjenstår det jo bare å se om det fungerer. Jeg vet i hvert fall om ei venninne som har positiv erfaring med det.

Ukens cravings: Det er faktisk Smash til tross for at jeg ikke har spist en eneste en. Det har vært tilbud på Smash på nærbutikken nemlig, men jeg har klart å holde meg unna å kjøpe. Fram til i dag.. Så nå ligger det tre poser Smash i godteskapet som jeg skal holde meg unna så lenge jeg klarer.

Akkurat nå: Sitter jeg i sofaen med Diderik og ser på Italia mot Spania. Dagens første ordentlige måltid bestående av ostesmørbrød er nettopp inntatt, da kvelden i går ble litt hardere enn planlagt.

Ukens backstage:

Håper dere hadde en fin uke! <3

- ANNIKA <3

SKJÆRGÅRDEN PÅ SØRLANDET

Hallo og god lørdag! Har dere det fint? Som dere kanskje har skjønt, så har jeg vært på båttur i dag. Ikke bare båttur, men årets første båttur. Endelig har vi fått båten ut, og da måtte den jo testes. Det ble ikke noen langtur, men det er ingenting som er som litt sjøluft. Skjærgården på sørlandet hadde jeg ikke byttet bort mot noe. Jeg gir dere bare et lite bildedryss fra lørdagen min jeg.Etter båtturen, tok jeg meg en tur på IKEA for en shoppingrunde. Jeg har nemlig en liten plan med kjøkkenet vårt. Hvis det blir vellykket så skal dere ikke se bort ifra at det blir postet litt interiørbilder her på bloggen. Kunne det vært av interesse? Nå må dere ha en fin kveld videre, så skal jeg heie videre på Wales her fra godstolen.

Hva liker dere aller best med sommeren?

- ANNIKA <3

UKEN SOM GIKK..

Ukens høydepunkt: Det kan ikke bli noe annet enn bursdagen til Karen på lørdag. Utenom den, har uka bestått av fotball, mat og avslapping, så det var helt topp med en jentefest som avslutning. Det var så utrolig koselig å se de jentene igjen! Jeg føler alle holder til på forskjellige steder i Norge, men nå er nesten hele gjengen samlet i Kristiansand for sommeren i hvert fall. Nei, det var virkelig etterlengtet.

Ukens nedtur: Det har i grunnen ikke vært noen nedturer denne uka, men for å peke på noe, så kan jeg jo peke på regnværet. Jeg har i grunnen ikke noe i mot at det regner litt. Spesielt ikke når Diderik er her, for da kan vi sitte inne og se på film imens vi hører på at regnet plasker ned utenfor. Det er jo bare koselig, så lenge man ikke har ærender som tvinger en ut i uværet.

Ukens backstage: Ikke bare bare med sola i øynene..

Akkurat nå: Har jeg nettopp inntatt en sein lunsj, sitter på senga og hører på regnet og den filmen som spiller fra Diderik sin laptop.

Ukens film: The Land Before Time. -eller Lillefot og vennene hans på norsk. Jeg har jo allerede nevnt at jeg har sett Me Before You, så jeg syns at Lillefot fortjente en plass her. I en alder av 24 år, har jeg altså endelig sett denne filmen for første gang. Jeg har nesten ikke trodd på Diderik når han har sagt at "det triste i Løvenes Konge er ingenting i forhold til i Lillefot", men jaggu meg hadde han rett. Tårene trillet og hulkene kom, det må jeg bare innrømme.

Ukens innkjøp: Kanskje teit å ha med denne når jeg ikke har tatt bilde av ukens innkjøp, men jeg tar den med likevel. Jeg kjøpte meg en hvit og grønn sommerkjole her om dagen som jeg er kjempefornøyd med! Jeg skal få vist den fram her i nærmeste framtid.

Ukens cravings: Jeg har prøvd mye forskjellig mat denne uka, men ukens cravings må nok bli de hjemmelagde burgerne jeg postet oppskrift på tidligere forrige uke. Får vann i munnen bare av å tenke på de, hehe.

Håper dere hadde en bra uke! :D Hva var deres cravings i uka som gikk?

- ANNIKA <3

10 TING SØSKEN KJENNER SEG IGJEN I..

♥ Sladring - Du vet når broren eller søstra di for eksempel setter seg på "din" plass på sofaen mens du var på do. Du prøver å få de til å flytte seg, men vet at det bare er én eller to personer de hører på. "Mammaaaaa! Tonje har tatt plassen min"! Hos oss resulterte dette oftere til at sladrehanken fikk kjeft, enn den som hadde tatt plassen. Vi skulle altså ikke vokse opp til å bli tre sladrehanker i vår søskenflokk.

♥ Arve klær - Med mindre du er eldst da. Klær går jo i arv på kryss og tvers av de fleste familier vil jeg tro. Fettere, kusiner, søstre og brødre. Hvorfor ikke? Jeg gikk rundt med både det ene og det andre som tidligere hadde vært søstrene mine sine klær.

♥ Alt skal deles - Og det skal deles helt likt.

♥ Krangling - Tonje og jeg er mest jevnaldra i vår søskenflokk, så det var nok vi som kranglet mest. Det var så mye kjekling at jeg forstår at mamma ble matt til tider. Men til tross for kjeklingen, så var vi gode venner alle tre. Det skal liksom være sånn i en søskenflokk. En studie fra University of Illinois viser at søsken mellom tre og sju år, i gjennomsnitt har en konflikt 3,5 ganger per time. Barn mellom to og fire år, har 6,3 konflikter i timen - altså omtrent hvert tiende minutt.

♥ Overnatting - Vi spurte ofte foreldrene våre om å sove på hverandres soverom. En liten overnatting på tvers av ganga i andre etasje. Da lå vi som regel å hørte på kassetter som Reisen til Julestjerna og Dyrene i Jungelen.

♥ Hemmeligheter - Har du en hemmelighet du absolutt ikke kan si til noen? Dette er aldri tilfelle hvis du har et nært forhold til søstra eller broren din. Disse kan du dele dine dypeste hemmeligheter meg, og være sikker på at det ikke blir sagt videre. Hvem skal du gå til når du skal kjøpe din første bh eller g-streng? Du har drukket alkohol for første gang, eller kyssa en gutt eller jente. Jeg tok i hvert fall opp dette med mi søster før mamma.

♥ "Ekstra" venner - Man ender på en måte opp med en ekstra venneflokk. Selv om det ikke er "dine" venner, så vet du godt hvem de er. De som er på besøk hos søsknene dine hver dag. De du prøver å bli med, men du vet at du er litt for liten. Jeg husker selv at jeg var med Tonje og ho sine venninner å leke nå og da. Jeg ble ofte "Lillebror i midten" for å si det sånn.

♥ Intern humor - Andre søsken vet hva jeg mener.

♥ Alltid noen å leke/snakke med - Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg har vokst opp med søsken! Hele livet har jeg hatt to bestevenner som jeg kan snakke med om alt. Du har alltid noen å være med, og du har alltid noen å dele med. I familieselskaper som ofte bestod av et flertall med voksne, så hadde du andre barn å være med. Det er alltid litt gøyere i selskap når det er flere barn, og du slipper å bli sittende ved bordet og fargelegge alene. Til jul og påske, har du alltid noen å se jule- og påskemorgen sammen med.

♥ Opptatt på badet - Her er vi litt eldre. Søstrene har begynt å sminke og pynte seg. I et hus med fire ho-kjønn, én hann og ett bad kan jeg se for meg at det ble køer på badet. Spesielt på morgenen. Du våkner og må på do, tar tak i dørhåndtaket og det er låst. Dette var ingen sjeldenhet.

Er det noen som kjenner seg igjen? Kanskje noe mer som bør tilføyes?

- ANNIKA <3

UKEN SOM GIKK..

Ukens høydepunkt: Det kan ikke være noe annet enn hele Spaniaturen. Man kan ikke noe annet enn å være fornøyd når man er i syden med syv gode venner. Nei, den uka var rett og slett litt for kort!

Ukens opptur: Diderik og jeg lette og lette i Calella for å finne et sted å spise lunsj en dag. Vi gikk på noen dårlige matsmeller der nede nemlig. Men denne dagen så fant vi et sted der de solgte helt vanlige burgere! Med brød og det hele! Og det var ikke McDonalds'. Da var det en lykkelig Annika og Diderik som satte seg ned med hver sin burger.

Ukens nytt: Jeg har fått meg samboer! Sånn nesten i hvert fall. Eller det blir vel i grunnen ikke nesten. På søndag reiste Diderik og jeg ned til leiligheten min i Kristiansand, og der står nå begges navn på postkassa. Nå må han bare få ordna seg et klesskap, så skal vi bo greit her begge to.

Ukens cravings: Det må bli frokostbaguettene jeg laget selv i Spania. Det var baguette med aioli, Philadelphia, spekeskinke, tomat og salat. Mmmm! Jeg spiser omtrent ikke brømat når jeg er hjemme, så jeg visste å utnytte det på tur!

Ukens nedtur: Her blir det enda mer matprat. Det var mange sånn helt ok spisesteder som vi fant, men ett sted var bare helt rævva for å si det fint. Flere av oss bestilte "burger with gasket", og det vi da fikk var et par bruskete karbonadekaker og vassen pommes frites. Det smakte som om oljen de hadde fritert den i var minst et år gammel. -i tillegg til å ha blitt brukt til sjømat i tillegg. Nei huff! Vi dro ikke tilbake dit for å si det sånn.

Ukens sang: Marius Samuelsen - One of these days. Jeg var vel ikke den eneste som satt med gåsehud under Idol-finalen for et par uker siden? Utrolig dyktige finalister begge to, men jeg må innrømme at jeg har holdt en liten knapp på Marius helt fra audition. For et talent!

Ukens film: Terkel i Knipe. Jeg regner med dette er en film de fleste har sett? Den begynner å dra på årene, men det er viktig å ikke glemme bort perlene! Hehe, den er vel kanskje ikke en perle av en film. -men morsom, det er den fremdeles!

Akkurat nå: Sitter jeg på soverommet og utsetter å pakke ut av kofferten. Det er så utrolig kjedelig!

Ukens backstage:

Hva husker dere best fra forrige uke?

- ANNIKA <3

UKEN SOM GIKK..

Ukens backstage:

Ukens høydepunkt: Denne uka har hatt flere høydepunkt! Jeg fikk min første dag på stranda med bading og gode venner. I tillegg tok jeg turen til Spania på lørdag! Her koser jeg meg i dette øyeblikk, og tenkte jeg måtte innom her en tur for å hilse på dere. Koselig å se at noen av dere er innom hver dag til tross for at jeg er på ferie.

Ukens gullkorn: Gullkornene denne uka er vel litt mer talefeil enn gullkorn. Men med skal de likevel!

Tonje: Liv levet mens du kan!
Didrik: Er det bare vi som har drukket John Tinics? (for de som tar den da)

Ukens nedtur: Det må vel bli enda en sykemeldingsnedtur.. Hehe, dere er kanskje lei av å høre om sykemeldinger nå. Jeg nevnte det i forrige innlegg, men nå varer altså sykemeldingen min helt til 22. august. Jeg skal inn til behandling 20. juni og krysser alt jeg har for at de får fiksa meg og klargjort meg til jobb så fort som mulig.

Ukens tanke: Du er god nok! Etter å ha sett masteroppgaven til en venn som jeg nevnte i forrige innlegg, så tror jeg samtlige av oss som så den forestillingen sitter igjen med den tanken.

Ukens sang: Justin Bieber - Love Yourself. Fordi jeg syns den er fin.

 
Håper dere har hatt en helt super uke! :)
 
- ANNIKA <3

FRESH TIL SYDENTUR!Da ble det et aldri så lite hverdagsinnlegg. Jeg startet dagen tidlig med et legebesøk. Hvis jeg har på vekkerklokka, så kan jeg garantere at jeg våkner før den. Det er som om kroppen innstiller seg selv. Men at jeg måtte våkne halv seks når klokka stod på åtte var da i drøyeste laget. Jaja, jeg kom meg i hvert fall av gårde! Hos legen gikk det vel som forventet.. Herved sykemeldt inntil 22 august, så det var jo ikke akkurat gode nyheter. Krysser fingrene for at jeg likevel kommer meg tilbake før det.


Videre dro jeg til kiropraktoren og ble mørbanka, før jeg endte opp hos Renates Dagspa. Som dere kanskje skjønner av bildene, er det det jeg ville vise fram. Jeg har jo nevnt noen ganger at jeg reiser til Spania til lørdag, så det var i den anledning at jeg tok turen til Renates. Som regel farger og fikser jeg øyenbrynene selv, men det er greit å få det gjort profesjonelt en gang i blant. Jeg farget likegreit øyevippene også, så nå er alt på stell! Jeg er i hvert fall utrolig fornøyd, og nå kan jeg føle meg fresh både med og uten sminke :D

Nå har jeg nettopp vært en kort tur på visning, og skal av gårde på teatershow etter hvert. Det er nemlig en kompis som skal framføre masteroppgaven sin. Han hadde del 1 før sommeren i fjor, og nå kommer del 2. Jeg gleder meg!

Hva er deres planer for kvelden?

- ANNIKA <3

UKEN SOM GIKK..

Ukens høydepunkt: Det må være onsdagskvelden med grilling hos vår kjære Kristine Hope. Vi koste oss fra tidlig på kvelden til langt på natt. Det var mye latter, sang og engelskprat. Hun hadde nemlig invitert en fyr fra Texas med på vors/grillings, så da fikk vi alle øvd oss litt på engelsk muntlig. For en utrolig koselig kveld! Til tross for litt for mye alkohol.

Ukens opptur: I går tidlig da jeg fikk snap av Marthe der hun lurte på om jeg skulle på Bare Flaks (som improshowet vi var på heter). Jeg pleier å være der hver eneste søndag, men var litt usikker i går. Det er ikke såå ofte Marthe er med, så da det var hun som spurte var planen satt. Selvfølgelig skulle jeg da! Det ble en helaften med middag på Big Horn, før vi dro på show og møtte resten av gjengen. For en fin flokk med mennesker jeg kjenner!

Ukens nedtur: Det kan ikke bli noe annet enn dagen etter onsdagskvelden. Jeg var så dårlig at jeg nesten ville dø. Og det til tross for et helt moderat inntak (tror jeg da). Jeg bare glemmer litt at det man spiser også har veldig stor innvirkning på dagen derpå. Så da jeg slukte fire bacon- og ostepølser i et jafs underveis i vorset, så var nok ikke det det aller lureste. Huff og huff. Aldri igjen!

Ukens backstage:

Ukens sang: G.R.L - Ugly heart. Bare fordi jeg liker beaten! :)

Ukens cravings: Det kommer vel ikke som noen overraskelse at dette er torskegryte med karri? Nå må jeg rett og slett ta en karripause, for det oser karri av hele kroppen min. Ikke særlig delikat, hehe.

Ukens film: Bad Neighbours 2. En film med Zac Efron kan vel ikke slå feil? Jeg så den på kino på lørdag, og fikk meg i hvert fall én latterkrampe i løpet av filmen. Eneren var definitivt bedre, men den var absolutt underholdene. Jeg lo så jeg grein på ett tidspunkt. Dere andre som har sett den, kan kanskje tenke dere hvilken scene dette var?

Ukens serie: SKAM. Uten tvil! Diderik og jeg startet å se Skam i ni-titida på torsdagskvelden, og kom oss ikke til sengs før nærmere fem. Da hadde vi sett ferdig sesong 1, og litt av sesong 2. Han reiste hjem på fredagen, så da hadde jeg et par dager med pause. Men da jeg fant ut at han hadde sett ferdig hele serien på lørdagen, så gjorde jeg det samme i går. Endelig ble jeg også en del av Skam-tilhengerne.

Hva husker dere best fra forrige uke?

- ANNIKA <3

UKEN SOM GIKK..

Ukens høydepunkt: Det kan jo ikke bli noe annet enn 17. mai. Jeg har jo allerede skrevet et eget innlegg om det, men en fin feiring med gode venner kan ikke nevnes for ofte. Nå er det bare å begynne å glede seg til neste år!

Ukens nedtur: Hvis jeg skal peke på en nedtur denne uka, så må det bli været. Vi har blitt litt bortskjemte med sommer og sol her i sør i det siste, men denne helga snudde det. Det øste ned både fredag, lørdag og søndag. Tipper plantene ble glade for det. Nå er det sol og varme igjen, så jeg skal ikke klage for mye.

Ukens backstage:

Ukens opptur: Det må faktisk være gårsdagens bloggstatistikk. Jeg hadde aldri trodd at det innlegget skulle slå så godt an, men det gjorde det tydeligvis. Den endelige statistikken ble 681 unike lesere. I dag er den allerede godt over 700. Mon tro om jeg klarer å opprettholde det da? Kanskje det må flere kritiske innlegg til.

Ukens film: London Has Fallen. Dere husker kanskje at det stod "Olympus Has Fallen" her for noen uker siden? Dette er altså enn oppfølger til den. Den har de samme skuespillerne og den samme spenningen. Liker du action og spenning, så er den absolutt å anbefale i like stor grad som forgjengeren.

Ukens sang: R. City - Locked Away ft. Adam Levine. Jeg forguder Adam Levine og stemmen hans, så da kan jeg ikke gjøre noe annet enn å dele denne sangen. For én gangs skyld en litt nyere sang enn det jeg har forholdt meg til tidligere.

6GUm5g8SG4o


Ukens cravings: Bananpannekaker. Det kom vel ikke som noen overraskelse? Etter jeg hadde glemt bort mine faste frokostpannekaker, var det virkelig på tide å komme i gang igjen. Nam nam!

Hva var deres høydepunkt forrige uke?

- ANNIKA <3

7 TING SOM IRRITERER EN BUTIKKARBEIDER

Først av alt. De aller aller fleste kunder er kjempehyggelige, og jeg syns det er like koselig hver gang de kommer tilbake. De aller fleste smiler, sier hei og er både hyggelige og takknemlige. Jeg elsker å jobbe med mennesker, og derfor har jeg trivdes i butikkyrket så lenge som jeg har gjort. Men så er det de få da.. Som dette innlegget handler om. En liiten gruppe mennesker som ikke tenker helt over hvordan de ter seg i det offentlige og foran andre mennesker.. Jeg har skrevet en liste med 7 punkter med det som irriterer meg mest som butikkarbeider.1. Legge varer på feil sted.

Altså, ja det er kanskje en stor butikk. Plukket du en vare ved inngangen og innser i det andre hjørnet at du ikke vil ha den likevel.. Da forstår jeg at det er kjipt å gå helt tilbake med den varen. Som butikkmedarbeider må jeg si at jeg faktisk ikke forventer det heller. Det jeg derimot forventer, er at du legger varen på en plass som har riktig temperatur! Ombestemmer du deg med en frysevare, og legger den fra deg i ei vanlig hylle så sier det seg selv at da må den varen kastes. Det samme gjelder kjølevarer og omvendt. Legger du en kjølevare eller tørrvare i frysen, kan ikke den heller selges. Vær så snill å tenk på det neste gang du ombestemmer deg. Du trenger ikke gå helt tilbake til riktig plass, men tenk temperatur! Vi er ikke glad i å måtte hive varer som burde vært salgbare.

2. Pose.

Greit at folk prøvde å snike seg unna da betaling for pose var nytt. -men det er ikke nytt lengre, og alle vet at posene koster penger. Det er ikke sånn at vi i kassa elsker å ta betaling for disse posene. Det er lite som gjør meg mer glad enn en kunde som sier "jeg har med meg nett jeg". De har på en måte skjønt poenget med at posene koster penger. Det er da i hovedsak med tanke på miljøet, er det ikke? Selvfølgelig skal du som trenger pose, få kjøpe pose (jeg glemmer alltid nett selv, så jeg er også en av posekjøperne). De aller fleste syns det går helt fint å betale for pose, men det er alltid noen som vil slippe unna.

"Ville du hatt med et par poser?"
- "Hvis jeg får de gratis".

Hvorfor skal akkurat du få poser gratis? Spørsmålet om du trenger pose, bør være et ja/nei-spørsmål. Du trenger ikke si "jeg får det ikke i lommene mine" eller "selvfølgelig skal jeg det!". -for det er faktisk ingen selvfølge. Også er det de som bevisst sier nei, drar til bunnen av båndet og sier "jo forresten". Og nei, har du handlet et lass, spurt etter fem poser og trenger en til, da er sannsynligheten liten for at du blir bedt om å betale for den ekstra posen. Vi forstår at det ikke alltid er så lett å beregne.

3. Uhøflighet.

Er det så vanskelig? Selv om jeg er på jobb, så er jeg da fremdeles et menneske. Jeg har mine egne følelser, mitt eget humør og mine egne reaksjoner. Selvfølgelig skal jeg være høflig og si hei på jobb uansett respons, men er det så vanskelig å være høflig tilbake? Jeg er glad og høflig fordi det gjør at jeg selv blir i godt humør, og håper at det kan påvirke humøret til kundene. Får jeg en skikkelig grinebiter til kunde, så er selvfølgelig ikke det noe hyggelig for meg. -men jeg må omstille meg etter hver kunde i forhold til at jeg håper nestemann skal være høflig og grei. Og så finnes det de som er nedlatende. Det er det heldigvis lenge siden jeg har opplevd, men jeg hadde en episode på den forrige jobben min. Da var det en kunde som presterte å si at "Du virker for oppegående til å ha endt opp i butikk". Altså, hallo? Om planen min er å jobbe i butikk resten av livet eller ikke er helt irrelevant. Vi som jobber i butikk er minst like gode som alle andre, og det er på ingen måte slik at alle som jobber i butikk har "endt opp" her. Mange velger det helt selv fordi de trives med det og har lyst.

4. Musikk i ørene og telefonsnakk.

Dette går jo litt på forrige punkt. Jeg vil nemlig påstå at hvis du står i kassa med propper i ørene eller snakker høylytt i telefonen, da er du uhøflig. Propper i ørene er det en selvfølge at du tar ut. I hvert fall én slik at du kan høre hva jeg sier. Hvis jeg spør deg om noe (det kan være angående betaling, poser o.l.) og du ikke svarer fordi du ikke hører meg - da fortsetter ikke jeg handelen din. Du må vente til du forstår at du må høre hva jeg sier og svare. Det krever lite av deg. Når det kommer til telefon, forstår jeg selvfølgelig at mange må ta telefonen når den ringer. Det kan være viktige samtaler som man ikke kan legge på. Derimot kan du gi meg et blikk, et lite hei, mime takk eller i det minste vise at du ser jeg er der.

5. Forståelse.

Det er ikke alltid så lett for oss i kassa. Vi setter pris på litt tålmodighet, og det har heldigvis de aller fleste. Det kan være tekniske feil, feilslag og andre ting. Om du ser at vi slår inn tomat når du har kjøpt fennikel, så er det ikke fordi vi ikke ser forskjell. Det er fordi koden for tomat kan være 4514, og koden for fennikel kan være 4515. -og det er ikke bare én kode for tomat vet dere. Det er klasetomat, cherrytomat, plommetomat osv. Alt av vektvarer har egne koder. Rød paprika, grønn paprika, epler, smågodt, nøtter osv. Dette er koder vi enten må huske, ellers må vi søke det opp i kassa. Så det er ikke med vilje å slå inn mandler i stedet for nøtter, når kodene der er 9017 og 9018. Vi gjør så godt vi kan.

6. Legitimasjon.

Dette er et størst problem når jeg jobber i Post i Butikk. Det virker som noen ikke forstår meningen med legitimasjon. Hvis du skal hente en pakke, og jeg spør deg om legitimasjon, så er det ikke fordi jeg absolutt har så lyst. Det er heller ikke fordi jeg ikke stoler på deg. -det er fordi jeg må. Da har gjerne avsender betalt ekstra penger for at pakken skal utleveres til riktig person. Da nytter det ikke å si "den personen som jobbet her i går vet hvem jeg er" eller "alle i butikken kjenner meg". Kjenner ikke jeg deg, så kan jeg rett og slett ikke hjelpe deg uten legitimasjon. Det er mange pakker som kan utleveres uten, men det er lurt å ha med seg uansett bare i tilfelle. Det er da ganske vanlig å ha en form for legitimasjon på seg? Det er bak kassa i posten, at jeg har fått de verste raserianfallene skylt over meg. Det syns jeg er så lite hyggelig. Det er ingenting jeg ønsker mer enn å gjøre deg fornøyd, så når du står der og skjeller meg ut så kan det rett og slett være jeg blir lei meg.

7. Ødelagte varer.

Da er vi ute i butikken igjen. Ser du en ødelagt vare eller søl på gulv, så blir vi veldig takknemlige om du sier fra til oss. Det er ikke noe vi forventer, men det gjør det enklere for oss. Hvis det er du selv som er skyldig i at varen for eksempel er falt i gulvet og splatta over alt, så ikke vær redd for å si fra. Vi er ikke ute etter å ta noen, det gjør det bare enklere for oss å rydde opp raskt. Det var en episode der jeg jobbet før, at noen hadde "knust" et yoghurtbeger i en sånn handlekurv med hjul. Deretter hadde kurven blitt dratt gjennom hele butikken før den ble satt ned. Jeg måtte bokstavelig talt krype rundt på alle fire i hele butikken og vaske yoghurt. Det hadde gått så mye raskere hvis en bare hadde latt varen bli liggende og sagt i fra til en av oss på jobb.

Så må jeg si igjen som jeg sa i begynnelsen, de alle fleste er virkelig kjempehyggelige. Jeg har jobbet i butikk siden februar 2010, og trives for en grunn. Det har vært både godt arbeidsmiljø, og takknemlige og hyggelige kunder. Det er rett og slett sånn at jeg kan savne flere av kundene når jeg ikke er på jobb. De som gir det lille ekstra som man virkelig husker. Det beste jeg vet er når andre er fornøyde. Er ikke kunden fornøyd, så er ikke jeg det heller. Jeg er der for å hjelpe deg, og vil alltid gjøre mitt beste! :-)

Noen som kjenner seg igjen på den ene eller andre siden av kassa? Eller kanskje dere har noen egne punkter å tilføye?

- ANNIKA <3

NIGHTS LIKE THESE

Da var det helg igjen dere! I går hadde vi månedens syforening, og denne gangen var det Selini som var vertinne. Hun har invitert oss så mye på besøk etter hun flyttet ned igjen, at jeg føler vi har hatt flere syforeninger de siste månedene. Hun disket opp med speltlompepizza og deilig smoothie til dessert! Vi skravlet til stemmene sprakk, diskuterte og så på gamle bilder. Når man har gått på ungdomsskolen sammen, er det lite som er mer morsomt enn å se på bilder fra "gamledager". Så forferdelige noen av oss var! Haha. Vi avsluttet kvelden med The Great Gatsby som det virkelig var på tide at jeg fikk se. Det er jo tross alt Leonardo DiCaprio. Nei, kvelder som det - Det får man bare ikke nok av.

Nå kom jeg nettopp inn døra etter en sentertur som ble litt lengre enn planlagt. Vi skulle i grunnen bare ha oss et par Grand Prix-kostymer til lørdagen, og handle inn dagligvarer til 17. mai, men vi kunne ikke gi oss med det. Da vi havnet inne på lekebutikken, poppet 17. mai-ideene fram og flere leker måtte bli med oss hjem. Det er viktig med ringspill til 17. mai, er dere ikke enige? Nå står Enchiladas og avslapping med kjæresten på planen. Håper dere får en super helg! :-)

Hva er deres MUST på 17. mai?

- ANNIKA <3

UKEN SOM GIKK..

Ukens høydepunkt: Det må ha vært hele langhelga. På torsdagen utnyttet Diderik og jeg godværet, og gikk en god tur i Baneheia. Vi øvde oss på å være turgåere siden det er Dideriks nye framtidsdrøm. På fredagen tok vi en liten handlerunde på Sørlandssenteret før det var klart for bursdagsfeiring nummer én for helga. Lørdagen gikk bort til bursdagsfeiring nummer to med den samme gode gjengen, og søndagen ble avsluttet med et improshow. Har virkelig ikke noe å klage på denne helga!

Ukens cravings: Definitivt hjemmelaget fiskesuppe. Sikkert fordi jeg ikke fikk helt nok den ene gangen jeg laget den. Kjæresten er ikke særlig begeistra for fiskesuppe, så det ble med den ene porsjonen. Skal definitivt lages igjen denne uka.


 

Ukens nedtur: Da jeg var hos legen på onsdag, og fant ut at jeg måtte være sykemeldt 100% igjen.. Jeg var 100% sykemeldt store deler av januar og februar, men det ble redusert til 80% i slutten av februar. Jeg har ikke jobbet mye, men da har jeg i hvertfall følt at jeg har fått gjort noe. -men siden jeg heller har blitt verre enn bedre, var det bare å bite i det sure eplet. Håper det kan gå oppover nå! Jeg er lei.

Ukens film: Olympus has fallen. En spenningsfilm med blant andre Gerard Butler og Morgan Freeman. Det Hvite Hus blir utsatt for et terroristangrep, og det er opp til den tidligere Secret Service-agenten Mike Banning å bruke sin tidligere kunnskap for redde Presidenten. Absolutt verdt å se! Jeg kommer garantert til å se den igjen.

Ukens backstage:

Han måtte ikke bare lære seg å ta bilder, men måtte være prøvekanin for å få riktig lys også.

Ukens latter: Selv om ukens latter kom under improshowet i går, så var det faktisk ikke på grunn av selve showet. Det får oss selvfølgelig alltid til å le, men latterkrampen kom av noe helt annet. Jeg var utrolig trøtt og sliten etter lørdagens festligheter, og klarte ikke å holde nede en gjesp under showet. Mens jeg satt i min helt egen gjespeboble, kjente jeg plutselig noe inne i munnen min. Da hadde altså Diderik puttet fingeren sin i munnen på meg. Jeg skvatt og ble så satt ut at jeg endte opp med en hysterisk latterkrampe. Jeg skylder litt på overtrøtthet også.

Ukens sang: Baccara - Yes Sir, I Can Boogie. Nok en gang en gammel sang fra min side. Ukens sang kommer rett og slett på grunn av helgas festligheter. Det er favorittsangen til kjæresten så da går den mye igjen på slike sammenkomster. Jeg må jo bare innrømme at jeg syns den er fengende.

VSQjx79dR8s


Håper dere har hatt en bra uke! :)

- ANNIKA <3

INSTALATELY

God kveld i stua! Har dere hatt en fin uke så langt? Som jeg nevnte i går, så startet jeg dagen med tur til både lege og kiropraktor. Verken MR eller blodprøve hadde gitt noe utslag, så mysteriet rundt ryggen og kroppen min fortsetter.. I tillegg hadde jeg blitt verre, så nå ble det 100% sykemelding igjen. Så utrolig gørr! Jeg må skaffe meg en supergøy hobby som ikke krever noe fysisk. Forslag eller? Jeg fikk heldigvis en siste arbeidsdag i dag da, og nå venter jeg på at min kjære skal komme ned fra Oslo. Jeg skal prøve å holde klagingen til et minimumsnivå, og heller prøve å finne noe positivt! :-)

Her får dere en liten oppsummering på mine siste innlegg på Instagram. Jeg har jo aldri posta noe slikt, så da håper jeg det er noe dere ikke har sett før. Instagram må være det første jeg ser på morgenen, og det siste jeg ser på kvelden. Viktig å holde seg oppdatert vett! Jeg syns det begynner å bli litt vel overkjørt av reklame, men vel vel. Det er jo tross alt gratis. Brukeren min er @annikamalvheim, hvis dere skulle ha lyst til å ta en titt.Har dere noen Instagramkontoer dere anbefaler?

- ANNIKA <3

ENDELIG ER DEN HER!

Håper jeg i hvertfall. I dag virker det faktisk som om sommeren er på vei på ordentlig. Værmeldingen framover sier det samme, så da er det bare å juble! Etter å ha kjørt mamma litt på veien mot Amsterdam i dag morges, dro jeg derfor til Hånes for å låne litt veranda igjen. Der ble jeg liggende helt til kvelden, så nå har jeg faktisk fått litt skille. Litt av noen hverdagsmål jeg har for tiden.. "Få skille". Huff. Jaja, i morgen skal jeg få litt mer ut av dagen. Da står både lege, kiropraktor og jobb på planen, så da får jeg opp aktiviteten litt igjen.

Men det er vel lov å slappe av og nyte sola når vi først har muligheten? Jeg syns i hvertfall det. -og regner ikke med jeg er den eneste. Jeg nøt hvert eneste sekund i varmen med god samvittighet. I tillegg fikk jeg fortsatt på ei bok som jeg begynte å lese i fjor sommer. Bedre sent enn aldri, ikke sant? Under her får dere et lite bildedryss av min dag i sola. Ha en fin dag! :-)

Har dere noen planer for sommeren?

- ANNIKA <3

UKEN SOM GIKK..

Ukens opptur: Det må faktisk ha vært i går da jeg litt håpløs spurte om noen av jentene ville være med på Startkamp. Den "faste" kamppartneren min orket ikke, så da jeg postet et innlegg på den felles jentegruppa vår på Facebook ca. en time før kampstart, hadde jeg liten tro på at noen kom til å gripe den sjansen. Men det gjorde søren meg Andrea! Til tross for at vi kom en halvtime for seint til kampen, så var det deilig å komme seg ut for litt fotballunderholdning. Det verste(beste) var at kampen til og med var spennende! Jeg tar i hvertfall 2-2 som en seier når vi lå under omtrent hele kampen.

Ukens høydepunkt: Det har vært en litt kjip uke, så da er det lett å plukke ut lørdagskvelden som høydepunkt. Da var det girls night out som stod på planen, og fy som vi koste oss! Det ble en liten Egypt fra 2011-reunion og nei - bare gode samtaler og sang. Dagen etterpå kan selvfølgelig diskuteres, men jeg vil påstå at den litt kjipe dagen derpå var verdt en så fin kveld med jentene.

Ukens serie: Parks and Recreation. En komiserie jeg begynte å se på i vinter hvis jeg ikke husker helt feil. Nå er jeg ferdig med alle syv sesongene, og det kommer dessverre ikke noen flere. Den handler om et arbeidsteam som jobber "in the Parks department", og det er så mange karakterer å forelske seg i. En serie jeg kommer til å se flere ganger.

Ukens nedtur: Igjen et ganske lett valg. Det må ha vært lørdags morgen da jeg satt klar for å ta båtførerkurs og eksamen. Som jeg nevnte i forrige innlegg, så ventet jeg i over én time før jeg tok kontakt med kurslederen og fant ut at kurset var avlyst. Æsj.

Ukens cravings: Speltlompe med snøfrisk, laks og salatblandning. Mmm! Har spist det til lunsj nesten hver dag hele uka.

Ukens sang: Bebe Rexha - I'm Gonna Show You Crazy. Igjen en sang som ikke er særlig ny. Jeg ble hekta på denne sangen en gang da jeg så på Nytt på Nytt, og de brukte denne under et humorinnslag om Putin. Jeg ser altså for meg dette om igjen hver gang jeg hører den sangen, og syns selvfølgelig at det var et morsomt innslag.

 

Ukens film: Han er her igjen (Er ist wieder da)En tysk, satirisk film som handler om at Hitler våkner opp i nåtiden. Han vet selvfølgelig ikke hvor han er, hvordan dette har skjedd eller hvordan ting foregår da han er vant til 1940-tallet. Det er ingen som tror han er den ekte Hitler, så han tas i stedet for å være en talentfull komiker. Morsom film som jeg definitivt skal se igjen!

Hvordan har deres uke vært?

- ANNIKA <3

LATE DATE NIGHT

Da var mannen reist hjem til Oslo igjen, og jeg sitter alene igjen i leiligheten. Det er alltid litt tomt i begynnelsen, men så går det seg heldigvis til etter hvert. Diderik har vært mye opptatt med skoleoppgaver i helga, men vi bestemte oss for at vi var nødt til å få til i hvertfall én date night. -så da jeg kom hjem fra MR i går kveld, var det bare å forberede Diderik på at denne kvelden skulle vi kose oss, og den skulle dokumenteres.

Utrolig bra arbeidsstilling på mannen må jeg si.. Uansett: vi hadde ikke fått i oss det obligatoriske tex mex-måltidet i løpet av helga, så da det kom til valg av kveldsmat var det bare én vei å gå. Vi er vel ikke de eneste som må ha fredagstacoen vår? -eventuelt mandagstaco. Det var ikke så mye igjen av kvelden siden MR-timen min var så sent på dagen, men vi fikk i hvertfall sett en film! Det ble den tyske filmen "Han er her igjen" som handler om at Hitler plutselig befinner seg i nåtiden. Kanskje jeg må komme med en filmanmeldelse av denne etter hvert? Vi koste oss i hvertfall med både mat og film, og håper dere hadde en fin mandag dere også :-)Tips til sunnere taco:

 • Bytt ut tacolefsene eller skjellene med et hjertesalatblad
 • Bytt ut rømmen med mager kesam

Dette med kesam i stedet for rømme, tror jeg utgjør en større forskjell enn folk tenker over. -både når det kommer til fett- og proteininnhold. Jeg var skeptisk til å bytte selv siden jeg virkelig ELSKER rømme. -men nå har jeg blitt vant til kesam, og savner ikke rømme lengre.

Har dere kanskje noen filmanbefalinger å komme med?

- ANNIKA <3

UKEN SOM GIKK..

Hei og god mandag! Nå er det ei stund siden dere har hørt fra meg, men det har gått litt i ett de siste dagene. Kjæresten min er på besøk fra Oslo, jeg jobbet både fredag og lørdag, og har rett og slett ikke hatt mye ekstra tid mellom slagene. Med det tenkte jeg det var perfekt å knabbe forslaget til Marthe, og laget et "uken som gikk"-innlegg. Dette blir mitt første, så vi får se om det er noe jeg kan fortsette med.

Ukens opptur: Det må være at jeg endelig har fått min kjære ned fra Oslo igjen. Ikke at jeg skal klage. Vi har klart å få til å sees minst annenhver uke, men denne gangen følte jeg det hadde gått ekstra lang tid. Derfor var det ekstra fint å få han ned igjen. I tillegg har jeg hatt så mye fin tid med fine folk denne uka! Filmkveld med jentene, stand-up, improshow og hesteridning.

Ukens nedtur: Det må være da jeg fikk vite at Diderik (kjæresten) hadde sagt ja til å jobbe i Oslo på tirsdag. Så han må reise hjem i morgen tidlig, i stedet for onsdag som jeg er vant til. Han valgte å si dette til meg seint på natta mens jeg var trøtt og overfølsom, så da var det litt ekstra kjipt. -men når det er ukas største nedtur, så har jeg nok i grunnen ikke så mye å klage på.

Ukens sang: Savage Garden - To the Moon & Back. Jeg vet ikke hva det er med disse gamle slagerne som plutselig dukker opp, men de får meg alltid i godt humør på et vis. Jeg er tidenes tregeste når det kommer til oppdatering av egne spillelister, så jeg har funnet ut at radio egentlig  må være tingen for meg. Det er der jeg plutselig får høre de gamle perlene som jeg har glemt i mange år.


Ukens cravings: Det må være smash. Jeg syns selv jeg har vært veldig flink til å spise sunt i det siste, men da Marthe dro fram en pose Smash på vorset før fredagens stand-up.. Da klarte jeg ikke være sterk lengre. Den gikk ned på høykant for å si det mildt.

Ukens film: The 5th wave. Dette er vel den eneste filmen jeg fikk sett forrige uke, og jeg vil ikke anbefale den videre. Den føyer seg inn blant Divergent-serien, Maze Runner-serien og Hunger Games-serien. De tre sistnevnte er filmer jeg faktisk liker, men ikke The 5th wave altså. Jeg er sikker på at det er noen som kunne likt den, men jeg personelig kommer ikke til å se oppfølgeren.

Ukens behind the scenes: Jeg er ikke lengre vant til å stå å posere foran kamera, og syns hele seansen fort blir ganske klein. Resultatene er absolutt varierende.

Har dere hatt en bra uke?

- ANNIKA <3

WEEKEND, SAY HELLO!

Hallo, og god helg dere! Selv om man kanskje ikke jobber eller har skole, så er det noe spesielt når det er helg. Da er det liksom meningen man skal slappe av. -og nettopp det gjorde jeg i går. Jeg trengte noen å se Idol med, og jeg trengte noen til å farge etterveksten min. Marthe har vist seg begge oppgavene verdig tidligere, så det var et enkelt valg.

Det ble en full fredagskveld der timene som vanlig fløy forbi altfor raskt. Vi fikk akkurat startet en runde med kortspillet Casino, da Marthe brått ble hentet av sin kjære. "Vi skulle begynt å spille kort tidligere" utbrøt Marthe da. Vi var så flinke til å spille Casino før, men nå var det så lenge siden sist at vi begge var usikre på reglene. Viktig å opprettholde slik livsviktig kunnskap!

Vi koste oss med både bakt potet, popkorn, frukt og bittelitt godteri. Jeg sliter så med å finne popkorn i butikkene for tida! Ikke at det er vanskelig å finne fram, men det er jo søren meg palmeolje i alle de herre ferdigposene.. Det er ikke jeg interessert i bruke penger på, så det ble det popkorn grytestyle i dag. Det var overraskende enkelt, så skal ikke sutre over ilandsproblemet lengre nå. Det var en vellykket kveld med girl talk og Idol. I dag er planen å stikke hjem til mor en tur. Kanskje jeg får henne med meg på IKEA? Jeg fikk nemlig gavekort der til bursdagen min, og nå har jeg lyst til å få brukt det! Håper dere også har hatt en fin start på helga :-)

Har dere noen planer for helga?

- ANNIKA <3

FRAMTIDEN STÅR PÅ SPILL!

..for å være litt dramatisk. Når jeg snakker om framtiden nå, så er det rett og slett høstens studievalg jeg snakker om. Jeg er ferdig utdannet interiørkonsulent, har tatt studiekompetanse på Sonans, ett semester på BI og ett semester på lærerstudiet. Likevel sitter jeg her da. 80% sykemeldt og jobber på Meny. Jeg klager absolutt ikke på jobben min - jeg har jobbet i butikk i seks år, og trives så absolutt! Kroppen min sier likevel at det ikke er veien å gå for framtida.

Heldigvis har jeg ikke dårlig tid. Jeg er bare 24 år, men likevel så har jeg så lyst til å finne mitt studie! Et studie jeg kan brenne for. Jeg krysser alt jeg har for at jeg velger riktig denne gang, og skal prøve så godt jeg kan og ikke gi opp. Jeg har herved lagt inn 6 studievalg, og de er som følger:

 • Folkehelsearbeid
 • Sosiologi
 • Sosialt arbeid
 • Statsvitenskap
 • Rettsvitenskap
 • Barnehagelærer


Det er altså folkehelsearbeid jeg håper å kunne begynne med. Jeg har selv blitt mye mer opptatt av helse og kosthold i det siste, og håper da at dette er et studium som kan holde interessen min oppe. Resten av studiene er ikke noe jeg brenner sånn veldig for per nå, men det kan jo forandre seg innen det ferdige valget skal tas i juli.
Jaja, nå sitter jeg her og har nettopp stappet i meg en gigantisk tacosalat. Jeg jobbet både i går og i dag (dog par tre timer per dag), men ryggen minner meg på at avslapning er det jeg bør gjøre resten av kvelden. - jeg får heller svinge meg rundt med støvsugeren i morgen. Så er det jo plutselig helg dere!

Er det flere enn meg som sliter med "livets" valg? Hva er deres framtidsdrømmer, enten jobb eller skole?

- ANNIKA <3
 

TOPPTUR TIL KOLLEN

Ja, jeg kaller det topptur til Kollen selv om det ikke er Holmenkollen i Oslo det er snakk om. Vi har nemlig en Holmenkollen her i Kristiansand også. Hei forresten! Har dere det fint? Hyggelig å se at noen av dere fremdeles tar turen innom her, til tross for at jeg har vært fraværende lengre enn jeg kan huske. -men nå har jeg vært sykemeldt både hundre- og åtti prosent siden tidlig januar, så nå følte jeg for å ta tilbake hobbyen min litt.Som dere sikkert har skjønt, så har jeg vært ute på tur i dag! Uansett hva en feiler, så føler jeg at man nesten alltid blir anbefalt å ta en tur i skog og mark. -så da mamma sendte melding fra jobb og spurte om jeg ville være med ut i finværet, så kunne jeg ikke annet enn å svare ja. Gradestokken har vist 13 grader i skyggen i dag, det har vært vindstille og jeg kjente vårfølelsen komme! Sola kan gjøre så mye positivt med humøret at jeg nesten skulle ønske det gikk an å oppholde seg på den.

Vi fikk både skrevet oss inn i turboka, spist niste og solt oss. Det er sjeldent jeg har det så fint som når jeg er på tur i finværet, og kan legge alle andre tanker til side. Jeg hadde planer om å bruke resten av kvelden til å rydde leiligheten, men jeg var mer rusten på blogg enn jeg antok - tiden løp rett og slett i fra meg. Så jeg får spare det verste til i morgen. Det er tross alt snart påske, så da er det på tide med vårrengjøringen!

Håper dere har hatt en fin dag, og en super start på uka! :-)
Hva får dere i godt humør?

- ANNIKA <3

GRATULERER MED DAGEN!

I går var det fullt hus her! Det var tredje søndag i advent, årets første julemiddag, onkel Torfinns bursdag og mammas bursdag. Alt på en gang! Dermed ble det kombinert bursdag- og juleselskap i heimen. Så fantastisk! Jeg er så glad for at pinnekjøtt er den faste julemiddagen her i hus. Jeg rett og slett elsker pinnekjøtt! Jeg kan aldri få nok. Noe som går ut over magen min, og de som må høre meg syte over hvor vondt det gjør når det kjennes ut som den skal sprekke. Det var i hvertfall et kjempekoselig selskap, og det så ut til at begge bursdagsbarna var fornøyd. Jeg har sagt det før, men sier det igjen: Jeg elsker familieselskap! Jeg skulle ønske vi hadde bursdag litt oftere.
The winning team i spørsmålskonkurranse. Vinnerlaget i våre øyne i hvertfall.

I dag har jeg vært innom byen for å få i boks bursdagsgave til mamma. Det er nemlig i dag hun har bursdag på ordentlig. Gratulerer så masse med dagen, verdens beste mamma! Ellers har jeg vært på trening. Ja, har ikke gitt meg ennå. Jeg har startet med trening mange ganger før, men denne gangen skal den prioriteres!

- ANNIKA <3

SISTE KVELD I OSLO

God kveld! Jeg må bare beklage stillheten fra min side. Dagen i går gikk bort til reising, og i dag var det bare å sette i gang å vaske med en gang vi var våkne. Tonje sov hos meg i Oslo-hybelen, og heldigvis for det! Jeg hadde aldri blitt ferdig med vaskingen før klokka tolv aleine. Nå er jeg så godt som ferdig med denne hybelen for godt. Jeg skal ligge på sofaen en siste gang i natt før turen går hjem i morgen. Etter det, er jeg nødt til å besøke Truong om jeg skal få se hybelen igjen. Jeg har akkurat fått sett både mandagens og tirsdagens episode av Farmen, og nå står håndballkampen på her! Da må jeg være patriotisk og følge med. Jeg regner ikke med jeg er den eneste?

Er det flere som ser håndballkampen?
Jeg håper dere har hatt en kjempefin dag! :-)

- ANNIKA <3