hits

FORSIDEN KONTAKT BESTILL HEADER PHOTOSHOP


Tips

TIPS: HÅRKUR AV "MATRESTER"

Da syns jeg det var på tide å komme med et tips til dere igjen. Jeg er vel ikke den eneste som av og til sitter igjen med eggeplommer eller eggehviter etter å ha laget noe som kun krever én av de? Denne gangen er det eggeplommene som skal tas i bruk. Kanskje du har laget knekkebrødene jeg postet oppskrift på forrige uke? Eller kanskje litt deilig marengs? Da sitter du i hvert fall igjen med et par eggeplommer til overs. De er fulle av proteiner, og da er det jo litt trist om de bare går i søpla? Én av tingene eggeplommene kan brukes til er som dere kanskje allerede har skjønt: hårkur. Det er veldig raskt og enkelt gjort.

Du trenger: 2 eggeplommer (eller som mange du har til overs). 2 ss olivenolje (økes sammen med antall eggeplommer).Slik gjør du:

1. Pisk eggeplommene og olivenoljen godt sammen i en liten skål eller boks. 2. Fordel blandingen i så stor del av håret som du ønsker. 3. La kuren sitte i ca. 20 minutter. 4. Skyll godt! 5. Nå har du nettopp tilført håret ditt masse proteiner, og unngått å hive eggeplommene i søpla. Win win!Så må dere ha en kjempefin tirsdagskveld! :)

- ANNIKA <3

INTERIØRTIPS: UTNYTT VEGGPLASSEN

Hallo dere! Håper dere har hatt en fin start på uka. Nå tenkte jeg å dele det interiørinnlegget jeg så vidt nevnte tidligere. Resultatet kunne selvfølgelig blitt penere her, men poenget er litt at man må bruke de mulighetene man har. Det er sikkert andre som leier leilighet som kjenner seg igjen? Det er begrensninger for hvor mye man kan henge på veggene. Jeg skulle gjerne hatt flere høyskap på veggen på kjøkkenet jeg, men det blir nok litt for heftige merker i leieveggen for det. Så da kom jeg altså opp med min egen løsning.

Jeg har hatt mye rot i de få skuffene jeg har, så noe jeg virkelig har ønsket meg er et sted å henge litt redskaper. Ikke bare er det praktisk, men det kan jo se litt trivelig ut også. Mitt neste steg ble altså å finne ut hvordan jeg skulle få til dette, uten å lage merker i veggen. Det er veldig enkelt og raskt gjort.

Du trenger:

- En form for bordhylle. Bygg selv eller kjøp en enkel og ikke for dyp hylle. Jeg kjøpte min på IKEA for 180,-.
- Krokstativ. Eventuelt kan du kjøpe enkle kroker og skru inn i "taket" på hylla.
- Skrutrekker eller drill.

Slik gjør du:

1. Bygg hylla (det hørte med to hyller hos meg, men jeg bytter på å bruke ingen eller én). 2. Skru fast krokstativet. 3. Plasser på benken og fyll på med det du måtte ønske. 4. Finish! - Så kan du jo sette flere hyller oppå hverandre hvis du har behov for det.

Jeg tok sjansen på et par spiker for å feste noen passende bilder. Nå føler jeg at jeg får utnyttet all veggplassen bedre, og det er mer system på kjøkkenet. Jeg er fornøyd med tanke på at utgangspunktet ikke var all verdens.

Nå sitter jeg mest sannsynlig i syforening med jentene og koser meg med sjømat og jenteprat. Marthe har stelt i stand med alt en kunne ønske seg, og videre går turen til nok en tirsdagskonsert på Fiskebrygga. Dette blir en bra kveld!

Hva syns dere om resultatet? Ha en super tirsdag! :D

- ANNIKA <3

TIPS TIL DRIKKELEKER

VINN DEKSEL TIL IPHONE HER!

Jaa, jeg fikk spørsmål om jeg kunne skrive ned noen drikkeleker jeg kunne. Selv om det er mange som ikke har bruk for dette ennå (kanskje aldri), så skader det vel ikke. Jeg syns i hvertfall det er veldig gøy å lære nye drikkeleker. De jeg kan, er heldigvis ikke så veldig avanserte. Navnene finner jeg forresten sånn halvveis på selv, for jeg aner ikke hva noe heter.

1. Ring of Fire


Dette er nok den vi bruker mest.

Spilleregler:
Man tar en korstokk og legger den slik rundt en hvilken som helst flaske. Kortene har forskjellige betydninger. Man kan finne på forskjellige ting selv, men jeg skriver ned eksempler her.

1-5: Så mange antall slurker.
6. Fellesregel (man sier en regel som gjelder for alle. F.eks: det er ikke lov å si navn, ikke lov å peke, synge osv).
7. Enkeltregel (en regel som kun gjelder en person. F.eks: Annika må drikke hver gang Marthe drikker).
8. Jeg har aldri (den leken kan vel alle).
9. Dokort (man har altså ikke lov til å gå på do uten dette kortet).
10. Den som får ti må putte tommelen sin et sted på seg selv. Alle andre må herme, og sistemann må drikke.
Knekt: Hei knekt! (sistemann må drikke).
Dronning: Skåle for jentene (guttene må drikke).
Konge: Skåle for guttene (jentene må drikke).

Etter man har trukket kortet og utført regelen, skal man plassere (slippe) kortet på toppen av flaska i midten. Hvis kortet eller hele bunka faller ned, må personen som slapp det, styrte resten av drikken sin. Det samme gjelder hvis kortene rundt flasken blir splittet. Det skal altså alltid være en lukket ring, så det blir logisk nok vanskeligere og vanskeligere per runde.


2. 1-20

Spilleregler:
Veldig enkel drikkelek, og man trenger ingen rekvisitter. Hvis man er f.eks. 5 personer, så skal man begynne med å telle til 20. Altså person 1, sier 1, neste person 2 osv helt til 20. Bortsett fra at man skal ikke si 20, man skal si "Skål!". Alle drikker her. Hvis personen glemmer seg og sier 20, må denne personen drikke, og dere begynner på nytt igjen. Hvis denne personen derimot husker å si "skål", skal det komme opp en regel. Det kan f.eks. være at 12 skal være "bææ", 3 skal være "Slutt!", 5 skal være 6 osv. Altså her hadde det blitt: 1, 2, slutt, 4, 6, 6, 7, 8, 9, 10, 11, bææ, 13 osv. For hver gang dere klarer å komme til "skål" kommer det en ny regel. Målet er å klare å få en regel på alle tallene. Mens rundene holder på, så må den som glemmer en regel selv drikke, og begynne fra begynnelsen igjen.

3. Tommel opp

Spilleregler:
Her trenger man heller ingen rekvisitter. Den er nesten som "jeg har aldri". En person kommer med en påstand om seg selv, og de andre skal tippe om denne påstanden er sann eller ikke. Det gjøres ved "tommel opp" eller "tommel ned". Man må telle til tre før man tar tommelen opp eller ned, for at det ikke skal gå an å jukse. Det er alltid noen som kjenner personen som snakker bedre enn andre. En påstand kan f.eks. være "Jeg har vært i 14 land", så teller man til tre, og tomlene sier om de tror på påstanden eller ikke. De som da har feil må drikke. Hvis alle har rett, er det personen med påstanden som må drikke.

4. Drikk


Det var denne leken jeg hadde vært med på da jeg mistet min 1 uke gamle HTC i do på vors før Piratkroa...

Spilleregler:
Her går det kun på flaks, og dette er en lek som funker veldig bra hvis man har dårlig tid. En person har bunken med kort, og resten skal bare vente på å drikke. Personen med bunken trekker det øverste kortet som da er til første person. Hvis kortet er svart, må personen selv drikke antall slurker kortet viser. Hvis kortet er rødt, kan person gi bort slurkene til valgfri person.

5. Fuck the Dealer

Spilleregler:
Ligner litt på den forrige, men litt tregere. Det er en person som har bunken, mens resten venter på tur. Personen med bunken spør første person etter et tall (altså skal personen som blir spurt gjette hvilket tall kortet viser). Etter denne personen har tippet et tall, skal personen med bunken si opp eller ned, ettersom hvilken vei personen må gjette videre. Altså får man gjette to ganger. Hvis personen gjetter riktig på første eller andre forsøk, må personen med bunken drikke hele antallet (eller et antall gruppa er enige om). Hvis det riktige tallet ikke blir gjettet, må den gjettende drikke differansen fra tallet på kortet til hva som ble gjettet. Deretter går turen videre. Hvis tre på rad ikke klarer å gjette riktig tall, går kortbunka videre til neste person.

6. Min båt er lastet med

Spilleregler:
Ingen rekvisitter nødvendig. Alle har vel lekt "min båt er lastet med" da de var små. Veldig enkle regler, men det er nok verre å følge dem. Båten kan være lastet med hva som helst, men man må huske hva alle andre putter i båten. Alle ting skal sies i entall, og den neste personen må si et ord som det forrige ordet sluttet på. Altså: Person 1: Min båt er lastet med Apekatt. Person 2: Min båt er lastet med Apekatt og Te. Person 3: Min båt er lastet med Apekatt, Te og Esel osv. Den som glemmer seg må drikke.

7. Spørsmålsleken


Denne var en vinner på Hovefestivalen.

Spilleregler:
En person starter med å stille et spørsmål til en tilfeldig medspiller. Spørsmålet kan være hva som helst, og man velger person ved å se på denne personen mens man stiller spørsmålet. Det vanskelige her, er at man ikke skal svare på spørsmålet. Man skal kun stille et nytt spørsmål til en ny person så fort som mulig. Hvis personen svarer på spørsmålet, eller bruker for lang tid til å komme med et nytt spørsmål må denne personen drikke. Altså: Person 1 til person 2: Hvorfor er du skalla? Person 2 til person 3: Hvorfor har du ikke jobb? Osv.

8. Dut dut

Spilleregler:
Okei, denne er egentlig utrolig vanskelig å forklare med skrift. Alle spillerne starter med å holde hendene sine som briller på seg selv. En begynner med å si "Dut", mens denne person strekker høyre eller venstre arm bort fra ansiktet. Hvis denne personen sier "Dut" og strekker høyrearmen ut, er det personen til høyre sin tur. For å skifte vei, kan man strekke begge armene bort fra ansiktet to ganger samtidig som man sier "Dut dut", og da går turen tilbake der den kom fra, og denne personen må da eventuelt fortsette mot venstre igjen. For å hoppe over en person, sier man "Duuuuut", mens man strekker armen litt langsommere. Så hvis den til høyre for deg, strekker ut venstre armen og sier "Duuuuuut", så er det ikke din tur, men personen til venstre for deg igjen.

Noen dere kunne fra før?
Har dere noen gøye drikkeleker på lur?

- ANNIKA <3

VINN DEKSEL TIL IPHONE HER!

TIPS TIL BILDEREDIGERING

Har postet dette innlegget en gang for lenge siden, men tenkte det kunne være morro å poste det på nytt. Hadde jeg skrevet det i dag, hadde nok den eneste forskjellen vært at det ville vært bilder av Justin Bieber og ikke dyr.

Tenkte jeg kunne vise dere en måte å redigere bilder på. Den passer ikke til alt, men jeg syns den gjør veldig mange bilder et hakk finere. Here we go:


Her kan du se hvordan bildet ser ut før og etter.


Det første du gjør er å finne et bilde du vil redigere. Jeg fant mitt på google. Du limer det inn i Photoshop. Jeg bruker Photoshop CS5. Trykk:
- Ctrl+N -> Ok
- Ctrl+V (For å lime inn bildet)
- Ctrl+A (For å merke av hele bildet)


Trykk:
- Ctrl+V (For å lime på et nytt layer med samme bildet)
- Gjør som jeg har gjort på bildet over. Der det står "Normal" over layerne, skal du velge
  "Screen" på det øverste layeret.
- Nå kan du se at bildet er lysere.


Trykk:
- Ctrl+Shift+N (Nytt layer)
- Velg innstillingene ovenfor og trykk "Ok"


Velg malingsbøtta


Finn en lyseblå farge. Jo mørkere den er, jo mer forandring ser du.
- Fyll det øverste, tomme layeret med denne fargen.
- Du skal se litt forandring, men ikke mye.


Nede i høyre hjørne (der du kan se alle layerne), velger du det underste layeret (Layer 1).
Trykk:
- Ctrl+Shift+N
- Velg innstillingene ovenfor
- Vent før du trykker "Ok"


Du må også forandre Opacity (gjennomsiktighet) til 70%.
- Trykk "Ok"


Velg malingbøtta igjen.
- Denne ganga velger du en veldig mørk blåfarge. Jo sterkere/lysere fargen er, jo mer forandring ser du.


Nå skal layerne se slik ut i rekkefølge og bildet er ferdig.


Her er noen flere eksempler på bilder jeg har redigert:

Hva syns du om tipset?
Fikk du det til?

- ANNIKA